Δράση: Το κλείσιμο της ΕΡΤ έχει λογική

Όπως αναφέρει, «το γεγονός ότι δεν έγινε τίποτε για την εξυγίανσή της (με ευθύνη και της ΝΔ όταν παρουσιάστηκε το σχέδιο Μόσιαλου), το πληρώνουν τώρα οι σχεδόν 3000 εργαζόμενοι εκεί».

Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, «κανείς δεν πρέπει να χαίρεται για αυτό. Ιδίως όταν συμβαίνει επί δικαίων και αδίκων, μια που ούτε έγινε ούτε γίνεται πραγματική αξιολόγηση των εργαζομένων στην ΕΡΤ ή και οπουδήποτε αλλού στο δημόσιο».

Ο πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ αναφέρει ακόμη ότι «είναι αντικοινοβουλευτική πρακτική να εδράζονται οι αποφάσεις της κυβέρνησης σε μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου και όχι σε κανονικό νόμο, μόλις ένα χρόνο αφού η κυβέρνηση ανέλαβε καθήκοντα».

Χαρακτηρίζει επίσης απαράδεκτο το γεγονός ότι «η κυβέρνηση δεν παρουσίασε πρώτα ένα σοβαρό σχέδιο για τη λειτουργία του νέου φορέα, ενώ η θητεία της ως τώρα δεν διασφαλίζει κατά κανένα τρόπο τη μη κομματική λειτουργία του νέου φορέα».

«Με δεδομένο ότι με ευθύνη του κ. Κεδίκογλου και των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη τον τελευταίο χρόνο συνεχίστηκαν οι ίδιες ακριβώς πρακτικές του παρελθόντος (4-2-1 στους διορισμούς συμβούλων, νέοι διορισμοί δημοσιογράφων και κολλητών κ.λπ., τις οποίες ο κ. Κεδίκογλου όψιμα καταγγέλλει, αφού ενδιαμέσως τις είχε ευλογήσει), αλλά και η διατήρηση του κομματικού κράτους σε όλο το υπόλοιπο δημόσιο, θα ήταν αφελές να δεχθεί κανείς ότι ο νέος φορέας θα απαλλαγεί από τις συνήθειες του παλιού χωρίς να υπάρχουν σιδηρές προς τούτο διασφαλίσεις», συμπληρώνει.

Τέλος, ο κ. Σκυλακάκης υποστηρίζει ότι «προδιαθέτει αρνητικά το γεγονός ότι παρά το δραστικό μέτρο της απόλυσης όλων, η κυβέρνηση μιλά για εξοικονόμηση μόλις 100 εκ. ευρώ, ενώ αυτές μπορεί να είναι περίπου διπλάσιες».
Πηγή: skai.gr