Ολάντ: Η κρίση χρέους της ευρωζώνης «έχει τελειώσει»

Την πεποίθησή του ότι η κρίση χρέους που έπληξε την ευρωζώνη έχει πλέον παρέλθει εξέφρασε το Σάββατο ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, στο πλαίσιο ομιλίας που εκφώνησε στην Ιαπωνία, παραδεχόμενος ωστόσο πως η νομισματική ένωση οφείλει να λάβει μέτρα προκειμένου να τονώσει την ανταγωνιστικότητά της στην παγκόσμια οικονομία.

«Αυτό που πρέπει να καταλάβετε εδώ στην Ιαπωνία είναι πως η κρίση στην ευρωζώνη έχει τελειώσει, και πως μπορούμε να συνεργαστούμε, Γαλλία και Ιαπωνία, προκειμένου να ανοίξουμε νέες οδούς για οικονομική πρόοδο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ολάντ, μιλώντας κατά την τελευταία ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Ιαπωνία, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από την οικονομική εφημερίδα Nikkei.

Παράλληλα, ο γάλλος ηγέτης τόνισε πως η κρίση «ενίσχυσε» την Ευρώπη, δρομολογώντας την βαθύτερη ενοποίηση μεταξύ των 17 μελών του κοινού νομίσματος.

Συνεχίζοντας, ο κ. Ολάντ μάλιστα στάθηκε στις πρωτοβουλίες που εξετάζονται για την περαιτέρω σταθεροποίηση της Γηραιάς Ηπείρου, αναφερόμενος συγκεκριμένα στην σχεδιαζόμενη τραπεζική ένωση και του ενιαίους δημοσιονομικούς κανόνες που διασφαλίζουν την σταθερότητα των Ευρωπαϊκών κρατών.

Παρά ταύτα, ο πρόεδρος της Γαλλίας παραδέχθηκε πως η Ευρώπη οφείλει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην ενίσχυση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, προκειμένου «να έχουμε μία καλύτερη παρουσία» στον κόσμο.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ