Το Channel 4 για την αντίσταση κατά της Χρυσής Αυγής

Νέα αναφορά στη Χρυσή Αυγή έκανε στο κεντρικό δελτίο του το βρετανικό κανάλι Channel 4 το βράδυ της Τρίτης.

Η ανταπόκριση από την Αθήνα αυτή τη φορά επικεντρώθηκε στην αντίδραση των μεταναστών που υφίστανται επιθέσεις από μέλη της οργάνωσης. Στην κάμερα του καναλιού μίλησε ο Μάικλ Τσέγκε, ο οποίος γεννήθηκε στην Κένυα αλλά ζει στην Αθήνα από μωρό τα τελευταία 28 χρόνια.

Ο κ. Τσέγκε είναι μέλος της ομάδας Μαύροι Πάνθηρες που περιπολούν περιοχές της Αθήνας έτοιμοι να επέμβουν σε περιπτώσεις ρατσιστικών επιθέσεων για να βοηθήσουν τα θύματα. Όπως είπε, «δεν μπορείς να ζεις υπό καθεστώς φόβου λόγω μιας ανόητης νεοναζιστικής οργάνωσης». Προσθέτει χαρακτηριστικά ότι «κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι ναζιστές συνετρίβησαν, κατά τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο θα τους αφανίσουμε από προσώπου γης. Ο αφρικανικής καταγωγής Έλληνας Μάικλ Τσέγκε συνέχισε: «Τους στέλνω μία άμεση προειδοποίηση: μην τα βάζετε με τους μαύρους, με οποιονδήποτε τρόπο. Και το εννοώ».

Ο ίδιος δηλώνει ότι νιώθει ξένος στην ίδια του τη χώρα και ότι έχει σκοπό να μεγαλώσει τα παιδιά του στην Κένυα, όπου δε θα τους αντιμετωπίζουν σαν ξένους. Μέχρι τότε πάντως δηλώνει αποφασισμένος να προστατεύει τους μετανάστες της Αθήνας από περιστατικά σαν τη συμπλοκή στην οποία ο ίδιος βρέθηκε σε λεωφορείο, όταν δύο άνδρες του ζήτησαν να κατέβει.

Το ρεπορτάζ του Channel 4 περιείχε επίσης μεταξύ άλλων πλάνα από επιχειρήσεις της αστυνομίας για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών. Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη δήλωσε στο βρετανικό σταθμό ότι σε περιοχές της Αθήνας οι πολίτες έχουν αρχίσει να διώχνουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο