Βενιζέλος: Δεν υπήρξε πολιτική συμφωνία για το αντιρατσιστικό - Πρέπει να πάει στη Βουλή

Επιμένω στην ανάγκη να ξανασυζητήσουμε το προγραμματικό πλαίσιο της κυβέρνησης, όσα συμφωνήσαμε τον Ιούνιο του 2012 πρέπει να επικαιροποιηθούν, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά τη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων.

Αναφερόμενος στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, τόνισε ότι είναι κρίσιμο, καθώς έχει αξιακό, ιδεολογικό και ιστορικό περιεχόμενο, σημειώνοντας ότι στη συνάντηση των αρχηγών δεν υπήρξε πολιτική συμφωνία.

Τόνισε ότι «πρέπει και η ΝΔ να πειστεί ότι κάνουμε μία συζήτηση ιστορική και αξιακή» και επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ προτιμά το νομοσχέδιο να κατατεθεί στη βουλή και να ψηφιστεί από όλο το συνταγματικό τόξο, «αυτό θεωρούμε αρμόζουσα λύση».

Όπως είπε, αν δε συμφωνήσει η ΝΔ, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι να πάει στη Βουλή ως πρόταση νόμου και «ευελπιστούμε ότι η ΝΔ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα ψηφίσει την πρόταση νόμου».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως έχουμε την υποχρέωση να έχουμε πλήρη νομοθεσία κατά των ρατσιστικών συμπεριφορών, έχουμε ένα απροκάλυπτα ρατσιστικό μόρφωμα στην Ελλάδα και σημείωσε πως την απάντηση στα προβλήματα πρέπει να τη δίνει το οργανωμένο κράτος και όχι αυτόκλητοι τραμπούκοι.

Χαρακτήρισε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο «μεγάλη δημόσια δημοκρατική πράξη».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι δεν έχει τεθεί κανένα θέμα Ρουπακιώτη, ενώ γνωστοποίησε ότι ο ίδιος έθεσε θέμα λειτουργίας της κυβέρνησης. Όπως είπε πρέπει να μιλήσουμε για τους κανόνες λειτουργίας της κυβέρνησης και της Βουλής, σημειώνοντας ότι η Βουλή δε λειτουργεί με την ένταση που πρέπει.

Ο κ. Βενιζέλος εμφανίσθηκε ενοχλημένος από τον υπουργό εργασίας και την εμπλοκή που διαφάνηκε προς στιγμήν την περασμένη εβδομάδα με το πρόγραμμα για τις οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο.

Τόνισε ακόμα ότι δεν μπορούμε να λύσουμε την ανεργία μόνο με την ανάπτυξη, χρειάζονται μεγάλες κρατικές παρεμβάσεις στον τομέα της ανεργίας.

Πηγή: skai.gr