Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζεται ως το «ιστορικό θύμα που κουβαλάει όλο το βάρος»

Πυρά κατά των κυβερνητικών εταίρων αλλά και κατά εναντίον ορισμένων πότε ισχυρών στελεχών του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε κατά τη δευτερολογία του ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος επέκρινε την εικόνα που καλλιεργείται για τη Νέα Δημοκρατία και την Δημοκρατική Αριστερά, σημειώνοντας πως για το πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά δημιουργείται το προφίλ του «πανίσχυρου πρωθυπουργού που καθαρίζει τα πάντα στο πέρασμά του», τη στιγμή μάλιστα που για τη ΔΗΜΑΡ σχηματίζεται η εικόνα του «συμπαθούς εταίρου που απολαμβάνει γενική ασυλία».

Στον αντίποδα, όπως σχολίασε ο κ. Βενιζέλος, ΠΑΣΟΚ υπηρετεί ως το «ιστορικό θύμα που κουβαλάει όλο το βάρος».

Τα σχόλια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήλθαν στον απόηχο της πρωτολογίας του, κατά την οποία έθεσε θέμα «συνολικής αξιολόγησης της λειτουργίας της κυβέρνησης και των προσώπων», επικρίνοντας τη ΝΔ πως έχει την εντύπωση «ότι η κυβέρνηση είναι μονοκομματική», αλλά και τη ΔΗΜΑΡ, η οποία «θέλει να μετέχει στη νομή της εξουσίας, αποφεύγοντας τις πιο δύσκολες στιγμές τα βάρη των αποφάσεων».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέδωσε την αναπαραγωγή αυτή της κατάστασης σε επικοινωνιακά κέντρα, σημειώνοντας πως είναι «άδικο, αφελές και επικίνδυνο», αλλά προειδοποιώντας πως όσοι το κάνουν υπονομεύουν τη δική τους υπόσταση.

Αναφερόμενος στα οικονομικά του κόμματος ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το χρέος του ΠΑΣΟΚ ανέρχεται στα 140 εκατομμύρια ευρώ, και παρήγαγε έλλειμμα 10 εκατ., κατηγορώντας εμμέσως τον Γιώργο Παπανδρέου για αμεριμνησία.

Στρέφοντας μάλιστα τα βέλη του και έναντι άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος, χωρίς να τους κατονομάσει, επιτέθηκε με σκληρές εκφράσεις στην Άννα Διαμαντοπούλου τον Ανδρέα Λοβέρδο, επισημαίνοντας πως δεν είναι δυνατό με «μία δήλωση» ή την ίδρυση κόμματος να αποστασιοποιηθεί κανείς από το κόμμα στο οποίο έδρασε επί χρόνια.

Αίσθηση τέλος προκάλεσε η αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, τον οποίο έβαλε στο ίδιο «κάδρο» με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ