«Ανταλλαγή πυρών» από Μαρκογιαννάκη και Κωνσταντοπούλου

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, Χρήστου Μαρκογιαννάκη και της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Αφορμή οι χθεσινές δηλώσεις της κ. Κωνσταντοπούλου περί απόρριψης αιτήματος από τον κ. Μαρκογιαννάκη και την πλειοψηφία της Επιτροπής για την εκ νέου κλήτευση του Έλληνα πρέσβη στο Παρίσι κ. Χαλαστάνη.

Για ψευδέστατη δήλωση κάνει λόγο σε δήλωσή του ο κ. Μαρκογιαννάκης τονίζοντας πως κανένα τέτοιο αίτημα δεν υποβλήθηκε και καμία τέτοια συζήτηση επ' αυτού δεν έγινε.

"Όπως περαιτέρω πελώριο ψέμα είναι και ο ισχυρισμός ότι χάριν των ενεργειών της κ. Κωνσταντοπούλου και των άλλων Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ περιήλθε στην επιτροπή το πράγματι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό έγγραφο- αλληλογραφία μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας και του Έλληνα πρέσβη στο Παρίσι" σημειώνει ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Προσθέτει πως "η αλήθεια είναι ότι αυτό επετεύχθη χάριν της επιμονής του Πρόεδρου της επιτροπής και της καθοριστικής συμβολής του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα".

Ο κ. Μαρκογιαννάκης ταυτόχρονα επιτίθεται στη βουλευτίνα λέγοντας πως "για άλλη μια φορά η Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ κ. Κωνσταντοπούλου επιχειρεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια σε σχέση με τις εργασίες της προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

"Το μόνο για το οποίο δικαιούται να επαίρεται η κ. Κωνσταντοπούλου είναι η συστηματική κωλυσιεργία στις εργασίες της επιτροπής με στόχο τον αποπροσανατολισμό της έρευνας και της κοινής γνώμης" καταλήγει ο πρόεδρος της Επιτροπής.

«Οι ένοχες μικρολογίες του κ. Μαρκογιαννάκη δείχνουν τον πανικό του μπροστά στην αποκάλυψη της αλήθειας. Αντί να μυρμηγκιάζει και να μυγιάζεται (ως έχων τη μύγα) ας φροντίσει να μην εκτίθεται», απάντησε η κα. Κωνσταντοπούλου.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος