Βενιζέλος: Οι πόροι που ζητά η Κομισιόν θα βρεθούν από τη «δυναμική της οικονομίας»

Οι επιπρόσθετοι πόροι που θα ζητηθούν για την κάλυψη τυχόν δημοσιονομικού κενού κατά τη διετία 2015-16, θα βρεθούν «από τη δυναμική της οικονομίας και από πολιτικές λύσεις που έχουμε συμφωνήσει με τους εταίρους μας, που δεν μπορεί να γράψει η υπηρεσιακή έκθεση της ΕΕ», σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στον απόηχο έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που κάνει λόγο για ανάγκη επιπλέον περικοπών κατά την εν λόγω διετία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι πέρα του ότι «πρέπει να επιμείνουμε στις διαρθρωτικές αλλαγές [...] «η χώρα όμως δεν αντέχει ούτε τώρα ούτε στο μέλλον, ούτε το 2015-2016» τυχόν νέα μέτρα.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι αφενός ότι «θα έχουμε πολύ πιο θετικούς αριθμούς ανάπτυξης από αυτούς που προβλέπουν οι εκθέσεις» και, αφετέρου, πως «υπάρχει η ειλημμένη πολιτική απόφαση για νέα περικοπή του δημοσίου χρέους, όχι αναγκαστικά του κεφαλαίου, αλλά μέσω μείωσης επιτοκίων, παράταση της περιόδου χάριτος και της περιόδου αποπληρωμής».

Στρέφοντας το βλέμμα στο ενδεχόμενο κινητοποιήσεων από την ΟΛΜΕ, εν μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι η στάση των συνδικαλιστών της ΟΛΜΕ έχει ήδη απορριφθεί από την ίδια την κοινωνία, η οποία «θεωρεί ότι οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι ένας θεσμός διαφανής με τον οποίο συνδέεται η αγωνία χιλιάδων νέων και των οικογενειών τους».

»Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τα όνειρα και τις αγωνίες των παιδιών», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το ότι και η ΑΔΕΔΥ «τάχθηκε καθαρά κατά της παρεμπόδισης των εξετάσεων και υπέρ της προστασίας αυτού του θεσμού».

Οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου στην Ιπποκράτους, με τον κ. Βενιζέλο να υπογραμμίζει πως «ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία η υπόθεση του τουρισμού να γίνει υπόθεση όλης της δημόσιας διοίκησης, της αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών, εξηγώντας την αναγκαιότητα για καθαρές παραλίες, λιμάνια και αεροδρόμια που λειτουργούν και υψηλή ποιότητα υπηρεσιών. «Αυτό αφορά και τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα», πρόσθεσε. Επίσης, είπε ότι πρέπει και να διευκολύνονται και οι πολίτες χωρών εκτός ΕΕ με πολλαπλή βίζα Σένγκεν, «γι' αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία να αναληφθούν και τοπικές πρωτοβουλίες που κάνουν πιο δελεαστικό το προϊόν δώδεκα μήνες το χρόνο», μέσα από τον θεματικό τουρισμό.

«Υπάρχουν ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα πολύ μεγάλης ποιότητας και ποσότητας που πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο μέσα στο νέο μοντέλο ανάπτυξης. Μόνο έτσι θα σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της ως αυτοδύναμη και ουσιαστικά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη», συμπλήρωσε.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ