Μαρκόπουλος: Βλέπω την κυβέρνηση να αντιστέκεται

Τη -σε γενικές γραμμές- ικανοποίησή του για το πολυνομοσχέδιο, αλλά και για τη διαπραγματευτική στάση που τηρεί η κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες, εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος αναφερόμενος στην απόφασή του να το υπερψηφίσει. 

«Σαν σύνολο βρήκα το πολυνομοσχέδιο καλό. Παίρνουμε μια δόση χωρίς να βάλουμε το χέρι στην τσέπη για πρώτη φορά. Για πρώτη φορά βλέπω την κυβέρνηση να αντιστέκεται, να διεκδικεί και να κερδίζει κάποια πράγματα• κάτι πάει να γίνει. Από το Δεκέμβρη βλέπω την κυβέρνηση να στέκεται πολύ καλύτερα από όλες τις κυβερνήσεις που μπήκαν στη διαδικασία των μνημονίων. Οφείλω να τη στηρίξω για να είμαι συνειδησιακά εντάξει» δήλωσε.

«Μεταξύ αντιμνημονιακού και μνημονιακού, είμαι λογικός (...) Για μια ακόμη φορά επιλέγω το δύσκολο δρόμο, το πιο εύκολο είναι να είσαι αντιμνημονιακός. Ο φίλος μου ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ψηφίσει όλα τα μνημόνια και τώρα καταψήφισε το πολυνομοσχέδιο» τόνισε.

Όπως εξήγησε ο βουλευτής, «το νομοσχέδιο είχε χθες σχετικά ευεργετικές διατάξεις για χιλιάδες αξιοπρεπείς οικογένειες και επαγγελματίες και εγώ βρήκα τις 48 δόσεις ανακουφιστικές σε αυτή την κρίση δεν μπορώ να καταψηφίσω» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο κ. Μαρκόπουλος.

«Όλα τα σχέδια νόμου που υπήρχαν μέχρι τώρα είχαν πάντοτε αρνητικά μέτρα, αυτό είχε κι ανακουφιστικά. Η τρόικα επείσθη ότι η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο βουλευτή τα 53 δισ. ευρώ της βοήθειας μετά την διαπραγμάτευση εξασφάλισαν και διέσωσαν το τραπεζικό σύστημα ενώ ξεκινούν και τα μεγάλα έργα. «Είναι μια πραγματικότητα που οφείλω να τη χειροκροτήσω» τόνισε.

Ερωτηθείς εξάλλου για το ενδεχόμενο επιστροφής του στη ΝΔ, ανέφερε ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ ενος ανθρώπου και ενος κόμματος θέλει βήματα για να γίνει, αλλά δεν βλέπω άλλη (κυβερνητική) πρόταση από πουθενά. «Θα κάνω το χρέος μου προς την πατρίδα. Έχει σημασία να μείνει όρθια η χώρα γιατί αυτό που μας απειλεί είναι η ανεργία» είπε.

Όσον αφορά τη σύγκρουσή του με τον Πάνο Καμμένο και την αποχώρησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες τόνισε ότι «άλλος ήταν ο σχεδιασμός με τον Καμμένο για τους ΑΝΕΛ, και αλλού την πήγε τη βάρκα. Αλλιώς ξεκινήσαμε και αλλού καταντήσαμε.» 

Σημειώνεται ότι σε ερώτηση που δέχθηκε από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες σχετικά με τη στάση του κ. Μαρκόπουλου αλλά και του Θεόδωρου Σολδάτου, οι οποίοι υπερψήφισαν το πολυνομοσχέδιο, ο πρωθυπουργός δήλωσε σιβυλλικά "οψόμεθα". 
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ