Αντίδραση ΠΑΣΟΚ για τα δημοσιεύματα περί των οικονομικών του

Την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε δημοσίευμα για την κατάσταση των οικονομικών του κόμματος.

Σε ανακοινωση του το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε ζητήσει έλεγχο των οικονομικών, ωστόσο ακόμα δεν εχει υποβληθεί το πόρισμα, το οποίο θα συζητηθεί στα καταστατικά όργανα του κόμματος, που θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειες, με γνώμονα την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση πλήρους διαφάνειας.

Αναρωτιόμαστε, καταλήγει η ανακοινωση του ΠΑΣΟΚ, αν και τα άλλα κόμματα θεωρούν ότι έχουν και αυτά την ανάγκη και την υποχρέωση να προβούν σε αντίστοιχες ενέργειες.

Ο πρώην διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτος Σπυρόπουλος αναφέρει οτι τα οικονομικά όλων των κομμάτων, ελέγχονται κάθε χρόνο από την αρμόδια ειδική Επιτροπή της Βουλής, στο πλαίσιο αυτό
έχουν ελεγχθεί και τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα.
Οτιδήποτε άλλο διακινείται, δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Όπως είχε ανακοινώσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο έλεγχος της οικονομικής διαχείρισης του ΠΑΣΟΚ ανατέθηκε από κοινού στις έξι μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρίες που λειτουργούν στην Ελλάδα.
Πόρισμα του ελέγχου δεν έχει υποβληθεί. Μόλις υποβληθεί, θα συζητηθεί στα καταστατικά όργανα του ΠΑΣΟΚ, που θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω ενέργειες, με γνώμονα την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση πλήρους διαφάνειας.
Στο μεταξύ, το Πολιτικό Συμβούλιο θα ενημερωθεί τις επόμενες ημέρες για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, ενόψει και της διαδικασίας ανάδειξης των νέων δημοτικών, νομαρχιακών και περιφερειακών οργάνων.
Αναρωτιόμαστε αν και τα άλλα κόμματα θεωρούν ότι έχουν και αυτά την ανάγκη και την υποχρέωση να προβούν σε αντίστοιχες ενέργειες.
Πηγή: Χρήστος Κούτρας