Επίθεση Κουτσούμπα στο ΣΥΡΙΖΑ κατά την πρώτη του ομιλία ως νέος γγ του ΚΚΕ

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο νέος γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της πρώτης ομιλίας του ως γενικός γραμματέας τη Δευτέρα το βράδυ στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ) με θέμα τη συμπλήρωση 46 χρόνων από τη δικτατορία της 21ης Απριλίου.

Όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ "κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι τα μέτρα των μνημονίων είναι ενταγμένα στη στρατηγική της ΕΕ για την ενίσχυση των καπιταλιστικών κερδών".

Συνέχισε λέγοντας πως "το δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθούν να δημιουργήσουν ΕΕ και ΔΝΤ βολεύει καθώς ποντάρουν αρκετά για να περάσουν τα αντιλαϊκά σχέδιά τους με μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, και τη γρήγορη μετάλλαξή του από απλό οπορτουνιστικό, σε νέο σοσιαλδημοκρατικό πολιτικό μόρφωμα".

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε πως η στρατηγική του ΚΚΕ βρίσκεται στον αντίποδα της στρατηγικής της αστικής τάξης και υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα.

Επιτέθηκε ταυτόχρονα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την κίνηση του Αλέκου Αλαβάνου λέγοντας πως κλείνουν "απλώς το μάτι σε μερίδα του κεφαλαίου που προετοιμάζεται ή καλοβλέπει μια ενδεχόμενη αποχώρηση από το ευρώ".

Μάλιστα χαρακτήρισε την πρότασή τους παγίδα που "έχει στόχο να εγκλωβίσει τη δικαιολογημένη αντίθεση στις πολιτικές της ΕΕ που σήμερα ωριμάζει σε μεγαλύτερα τμήματα του λαού".

Προέβλεψε πως οι εξελίξεις στη χώρα προμηνύουν ότι η πλήρης στροφή στην αντίδραση μπορεί να αποκρυσταλλωθεί και σε νέα συνταγματική αναθεώρηση.

Επιτέθηκε στη Χρυσή Αυγή τονίζοντας πως “πρέπει να απομονωθούν οι φυσικοί και πολιτικοί απόγονοι της χούντας, της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, της οποίας η λατρεία για τη δικτατορία και το ναζισμό -όπως είπε- επιβεβαιώνει ότι είναι ακραία φωνή του κεφαλαίου, ακραία φωνή του συστήματος και της πλουτοκρατίας, όπως άλλωστε ήταν και οι πολιτικοί της πρόγονοι της χούντας, αλλά και οι παλιότεροι ταγματασφαλίτες, οι συνεργάτες των Γερμανών και στη συνέχεια των Εγγλέζων και των Αμερικάνων".

Τέλος αναφέρθηκε και στη δίκη Τσοχατζόπουλου αναφέροντας χαρακτηριστικά πως "κλείνουν φυλακή μερικούς, όπως τον Άκη Τσοχατζόπουλο που σήμερα γίνεται η δίκη του, είτε άλλους, που η ενοχή τους είναι πασιφανής ή θέλουν να τους ξεφορτωθούν σαν στυμμένες λεμονόκουπες, για να συνεχίσουν οι υπόλοιποι να προωθούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική σε ένα αστικό κράτος που γεννάει όλους αυτούς".
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΙ