Κλείσιμο

ΑΚΕΛ προς κυβέρνηση: Δεχτείτε την πρόταση μας για την οικονομία ή πάμε σε δημοψήφισμα

Ολοκληρωμένη πρόταση για επίλυση των προβλημάτων της οικονομίας -εκτός τρόικας- επεξεργάζεται το ΑΚΕΛ, σύμφωνα με το γγ. του κόμματος Άντρο Κυπριανού. Όπως σημείωσε δε ο κ. Κυπριανού, αν η κυβέρνηση δεν πεισθεί από την πρόταση, τότε θα ζητηθεί από το ΑΚΕΛ να τεθεί το μνημόνιο σε δημοψήφισμα.

«Εάν η πρόταση υποστηριχθεί από τον λαό» πρόσθεσε «θα πρέπει η κυβέρνηση να παραιτηθεί, ώστε να αναλάβουν άλλοι να την εφαρμόσουν

Στο πλαίσιο αυτής της κοινής προσπάθειας, είπε, το ΑΚΕΛ «επιστράτευσε» δύο κορυφαίους καθηγητές, τον Χάισε Φλάσπε, πρώην υφυπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, και τον Έλληνα, Κώστα Λαπαδίτσα, ο οποίος εργάζεται χρόνια στο Λονδίνο.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ακόμα ότι το ΑΚΕΛ ετοιμάζει και προτάσεις ανακουφιστικού χαρακτήρα για τους πολίτες και ανακοίνωσε πως, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για εξασφάλιση βοήθειας από κάποιες χώρες, θα μεταβεί στο Στρασβούργο σε μια προσπάθεια να συζητηθούν στο ευρωκοινοβούλιο οι αποφάσεις του Eurogroup. Ακολούθως θα μεταβεί στην Κίνα, στη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Ρωσία και την Ελλάδα.

Mέτρα για την άμβλυνση των επιπτώσεων από την οικονομική κρίση, κυρίως για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού προωθεί η κυπριακή κυβέρνηση δήλωσε από την πλευρά του στο ΡΙΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Πηγή: skai.gr