Κλείσιμο

Βουλή: Διαξιφισμοί Μανιτάκη – Ψυχάρη για τους επίορκους

Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή κατά τη διάρκεια ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, για τους επίορκους υπαλλήλους.

Απευθυνόμενος στον κ. Μανιτάκη ο κ. Ψυχάρης τόνισε «κινδυνεύετε να μείνετε στην ιστορία ως ο υπουργός προστάτης των επίορκων, των κοπανατζήδων και των τεμπέληδων».

Απαντώντας ο κ. Μανιτάκης επισήμανε ότι του ανέφερε στοιχεία για ενέργειες που έγιναν σε έξι μήνες όταν δεν είχαν γίνει σε έξι χρόνια και πως εφάρμοσε το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, πράγμα που δεν είχε γίνει εδώ και 70 χρόνια.

Τόνισε πως σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει το υπουργείο, εξετάζουν τα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια εξετάζουν 1.533 υποθέσεις επίορκων υπαλλήλων, ενώ άλλες 320 εκκρεμείς υποθέσεις εξετάζονται με γοργούς ρυθμούς στα δυο πρώτα τμήματα του Δευτεροβάθμιου Συμβουλίου.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι κάθε εβδομάδα γίνονται έλεγχοι για 10 με 15 υποθέσεις, ενώ το δευτεροβάθμιο συμβούλιο έχει εξετάσει από το Δεκέμβριο 250 υποθέσεις και έχει επιβάλλει το μέτρο της οριστικής παύσης σε 89 περιπτώσεις.

Συμπλήρωσε, πως μόνο το Μάρτιο από τις 26 υποθέσεις επίορκων υπαλλήλων που εξετάστηκαν, οκτώ βρίσκονται σε οριστική παύση καθώς οι πέντε απουσίαζαν επί μακρόν και αδικαιολόγητα από την εργασία τους.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος