Κλείσιμο

Κύπρος: Ορκίστηκε η επιτροπή για την κρίση – Αναστασιάδης: Ερευνήστε πρώτα εμένα

Ορκίστηκε το πρωί η Ερευνητική Επιτροπή που θα εξετάσει τα γεγονότα που οδήγησαν στην οικονομική κρίση.

"Ο διορισμός Ερευνητικής Επιτροπής για τα γεγονότα που οδήγησαν στην οικονομική κρίση, είναι το ελάχιστο που οφείλει το κράτος προς τους πολίτες" δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Μιλώντας στην τελετή ορκωμοσίας της τριμελούς ερευνητικής επιτροπής ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι τις συνέπειες της κρίσης, η οποία, εξήγησε, οφείλεται σε εξωγενείς αλλά και εσωγενείς παράγοντες, καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες και δικαίως αξιώνουν τιμωρία των ενόχων.

Η επιλογή των τριών προσωπικοτήτητων, σημείωσε, δεν επιτρέπει σε κανένα να αμφισβητήσει τις ικανότητες και την αξία των τριών πρώην δικαστών, και κανένας, πρόσθεσε δεν έχει αμφιβολία ότι θα φέρουν σε πέρας την αποστολή τους για να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα.

Μάλιστα, με αφορμή τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν για πρόσωπα του οικογενειακού του περιβάλλοντος που μετακίνησαν κεφάλαια τις τελευταίες ημέρες, ο πρόεδρος της Κύπρου κάλεσε τα μέλη της Επιτροπής να επεκτείνουν κατά προτεραιότητα τις έρευνες στο δικηγορικό του γραφείο.

Ζήτησε επίσης από την τριμελή Επιτροπή σε περίπτωση που διαπιστώνει ποινικά αδικήματα να αποστέλλει σημειώματα στο Γενικό Εισαγγελέα ώστε στην έρευνα να εμπλέκεται η αστυνομία.

Την ερευνητική επιτροπή απαρτίζουν οι τρεις πρώην δικαστές Γιώργος Πικής, Παναγιώτης Καλλής και Γιαννάκης Κωνσταντινίδης. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Πικής ανέφερε ότι θα επιτελέσουν το καθήκον τους στο ακέραιο.
Πηγή: Πηγή: Καθημερινή Κύπρου