Λίστα Λαγκάρντ: Θετικός ο Μπίκας για την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με Διώτη

Ολοκληρώθηκε για σήμερα, στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ, η κατάθεση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Κώστα Μπίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε πως δεν ενημέρωσε ποτέ τον τότε πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, για το περιεχόμενο της λίστας.

«Αν του είπα, δεν είπαμε κάτι για ονόματα. Του είπα πως προχωράμε από εδώ και εξής», φέρεται να είπε ο κ. Μπίκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν τον ρώτησε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης αν λεει ψέματα ο κ. Διώτης, φέρεται να απάντησε «δεν ξέρω τι λεει ο κ. Διώτης».

Επεσήμανε πως υπήρχε συνεργασία με τον κ. Διώτη για διάφορα υπηρεσιακά θέματα και αρνήθηκε οτι γίνονταν συσκέψεις με αντικείμενο τη λίστα Λαγκάρντ, στις οποίες συμμετείχε ο ίδιος.

Την ίδια ωρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται να ζητήσει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των κυρίων Διώτη με Βενιζέλο αλλά και μετά την κατάθεση του κ. Μπίκα, αν χρειαστεί, θα ζητήσει την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των κυρίων Μπίκα με Διώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν αυτό αναφέρθηκε στον κ. Μπίκα, δεν το αρνήθηκε. Μάλιστα φέρεται να ζήτησε από μόνος του την κατ' αντιπαράσταση εξέταση.

Η κατάθεσή του θα συνεχιστεί την Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι.

Ερωτώμενος, ο Παναγιώτης Ρήγας, από το ΠΑΣΟΚ, για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των κυρίων Βενιζέλου και Διώτη, έκανε λόγο για «αστειότητες» και τόνισε «σιγά μην καλέσουμε και μάρτυρες από το υπερπέραν».

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής, υπήρξε ένταση μετά την παρέμβαση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος υποστήριξε ότι ο μάρτυρας (κ. Μπίκας) ψεύδεται και αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα, λέγοντας μάλιστα, να αποσταλούν στον εισαγγελέα και τα πρακτικά.

Μάλιστα, η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ο κ. Μπίκας προέβη «σε ένα όργιο ψευδολογίας και προκλήσεων... Παρ' όλο που τα email του Διώτη "τον έκαιγαν" και ανέφεραν ξεκάθαρα ότι ενημέρωνε τους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ, αυτός τα αρνήθηκε όλα με προκλητικό τρόπο».

Αναφορικά με την κατάθεση του Διώτη, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να τόνισε, απαντώντας σε ερωτήσεις, πως υπάρχουν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για τους πρώην υπουργούς Οικονομικών κυρίους Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο αλλα και για του πρώην πρωθυπουργούς Παπανδρέου και Παπαδήμο.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος