Βενιζέλος: Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση εκτός ευρώ

"Τα εύκολα λόγια είναι και επικίνδυνα. Ποτέ δεν υπήρξε και δεν υπάρχει πραγματική εναλλακτική λύση εκτός Ευρώπης και ευρωζώνης" δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ενημέρωση που είχε από τον υπουργό Οικονομικών για τα αποτελέσματα του Γιούρογκρουπ.

Πρόσθεσε πως όποιος θέλει να παραμείνει εκτός ευρώ πρέπει να έχει την τόλμη να το πει.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων τονίζοντας πως "επώνυμα και προβεβλημένα στελέχη των δύο συνεταίρων δημαγωγούν λέγοντας ότι για την κρίση στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου φταίει το ελληνικό Psi".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε επίσης και στις δηλώσεις του επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, Γερούν Ντάισελμπλουμ –ο οποίος έκανε λόγο για λύση στην Κύπρο που θα εφαρμοστεί ως πρότυπο για την επίλυση τραπεζικών προβλημάτων και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες- λέγοντας πως είναι επικίνδυνες γι' αυτό άλλωστε ανεκλήθησαν.

Νωρίτερα, ο κ. Στουρνάρας είχε ενημερώσει για τα αποτελέσματα του Γιούρογκρουπ το Φώτη Κουβέλη.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς χαρακτήρισε σκληρή και επώδυνη την απόφαση για τους Κύπριους.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι είναι σημαντικό πως η λύση βρέθηκε εντός του ευρώ και πως η Ελλάδα κατάφερε να διατηρήσει στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών θέσεις εργασίας αλλά και να διασφαλίσει τις καταθέσεις.
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος