Ανοιχτά όλα τα θέματα με την τρόικα - στενεύουν τα χρονικά περιθώρια

Ανοιχτά παραμένουν όλα τα θέματα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, με το χρόνο πλέον να πιέζει για συμφωνία, πριν από την αναχώρηση του πρωθυπουργού την Πέμπτη για τη σύνοδο κορυφής.

Τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζουν σήμερα Δευτέρα τις επαφές στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το θέμα της κινητικότητας στο δημόσιο.

Σε εκκρεμότητα βρίσκονται τα θέματα των ρυθμίσεων των χρεών των πολιτών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ μετά τη συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τον Γιάννη Στουρνάρα την Κυριακή θεωρείται εξαιρετικά πιθανή η πληρωμή και φέτος του ενιαίου τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Τα στελέχη της τρόικας αμφισβητούν τη δυνατότητα είσπραξης του τέλους με διαφορετική διαδικασία.

Σήμερα Δευτέρα εξάλλου αναμένεται να προχωρήσουν και οι διαδικασίες για τη επιλογή νέου προέδρου στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, μετά την παραίτηση του Τάκη Αθανασόπουλου.

Οι διαδικασίες που προβλέπουν μεταξύ άλλων και την έγκριση της αρμοδίας επιτροπή της Βουλής πρέπει να είναι ταχύτατες δεδομένου ότι βρίσκονται λίγο πριν από την ολοκλήρωσή τους οι δύο πιο σημαντικοί διαγωνισμού του ταμείου, η πώληση των ΔΕΠΑ ,ΔΕΣΦΑ καθώς και παραχώρηση 33% του ΟΠΑΠ.
Πηγή: Νίκος Φιλιππίδης, Newsdesk ΣΚΑΪ