Κουβέλης: Ο Καραμανλής συνέβαλε στην εμπέδωση του δημοκρατικού πολιτεύματος

Ως «κορυφαίο» έλληνα πολιτικό που επηρέασε καθοριστικά την πορεία της χώρα χαρακτήρισε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ο Φώτης Κουβελης, στο πλαίσιο της ομιλίας που εκφώνησε στην εκδήλωση μνήμης για τα 15 χρόνια από το θάνατο του ιστορικού ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ εξήρε την αποφασιστική συμβολή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στον οικονομικό και πολιτικό εκσυγχρονισμό της Ελλάδας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην είσοδο της χώρας μας στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ).

«Επέλεξε και σταθερά προώθησε τη στροφή προς τη Δύση, την ανάπτυξη μέσω των επενδύσεων, την ανάδειξη της Ελλάδας σε κορυφαία δύναμη της Βαλκανικής, την εξομάλυνση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με τις γειτονικές χώρες και την προβολή των πολιτιστικών δυνατοτήτων της χώρας», συνέχισε ο κ. Κουβέλης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε τη συμβολή του κ. Καραμανλή στην «εμπέδωση του δημοκρατικού κοινοβουλευτικού πολιτεύματος» έπειτα από την πτώση της δικτατορίας, αλλά και τον καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε στη νομιμοποίηση του ΚΚΕ.

«Η παρακαταθήκη που άφησε ο ηγέτης της φιλελεύθερης παράταξης στην πολιτική τάξη της χώρας είναι τεράστια», συνέχισε ο κ. Κουβέλης, κλείνοντας με τα λόγια του Λεωνίδα Κύρκου για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή πως «δίδαξε ένα άλλο ήθος πολιτικού άνδρα».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ