Κύπρος: Ονομάστηκαν οι υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών

Τα πρώτα μέλη-κλειδιά του νέου υπουργικού συμβουλίου της κυπριακής κυβέρνησης ανακοίνωσε την Δευτέρα ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Πρόκειται για τους κυρίους Ιωάννη Κασουλίδη και Μιχάλη Σαρρή, οι οποίοι αναλαμβάνουν τα κρίσιμα υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομικών αντίστοιχα.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυπριακής προεδρίας, καθήκοντα επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής θα αναλάβει ο νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης. Το Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής είναι ένα συμβουλευτικό όργανο η ίδρυση του οποίου αποτελούσε μέρος του προεκλογικού προγράμματος του κ. Αναστασιάδη.

Ο Ιωάννης Κασουλίδης, ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού, σπούδασε ιατρική και υπήρξε μέλος της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων στις αρχές της δεκαετίας του 1990, διατελώντας υπουργός Εξωτερικών (Απρίλιος 1997-Μάρτιος 2003) επί προεδρίας Γλαύκου Κληρίδη. Το 2008 ήταν υποψήφιος του ΔΗΣΥ στις προεδρικές εκλογές αλλά ηττήθηκε από τον επικεφαλής του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια.

Ο Μιχάλης Σαρρής σπούδασε Οικονομικά στο London School of Economics. Συνέχισε τις σπουδές του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στο Wayne State University, από το οποίο απέκτησε τον διδακτορικό του τίτλο στα Οικονομικά, με εξειδίκευση στη νομισματική και δημοσιονομική θεωρία και πολιτική.

Από το 2005 μέχρι το 2008 επί προεδρίας Παπαδόπουλου ήταν υπουργός Οικονομικών. Επίσης, διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ με πληροφορίες από ΑΜΠΕ