Μόντι: Η Μέρκελ δεν έχει καμία εμπλοκή στις ιταλικές εκλογές

Σε ανασκευή της πολύκροτής δήλωσής του, σύμφωνα με την οποία η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν έχει «ουδεμία επιθυμία να δει το [κεντροαριστερό] Δημοκρατικό Κόμμα στην κυβέρνηση» της Ιταλίας προχώρησε σήμερα ο απερχόμενος τεχνοκράτης πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, λίγες μονάχα ημέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές της 24ης Φεβρουαρίου.

«Η κ. Μέρκελ [δεν] έχει ούτε την ελάχιστη εμπλοκή» στις ιταλικές εκλογές, σχολίασε χαρακτηριστικά σήμερα, 21 Φεβρουαρίου, ο κ. Μόντι, διαψεύδοντας παράλληλα τις κατηγορίες που εξαπέλυσε χθες ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι περί κρυφής συμφωνίας μεταξύ του Μάριο Μόντι και του επικρατέστερου κεντροαριστερού υποψηφίου Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι, «με τις ευχές της Μέρκελ».

Αντίθετα, «εγώ είμαι αυτός που προστατεύει την Μέρκελ από αυτά που της αποδίδει ο Μπερλουσκόνι [περί] αυθαίρετης εμπλοκής της στις ιταλικές εκλογές», συμπλήρωσε ο κ. Μόντι.

Το Δημοκρατικό Κόμμα του Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι παραμένει πρώτο στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών της Κυριακής, ακολουθούμενο από τον Λαό της Ελευθερίας του κ. Μπερλουσκόνι.

Εάν όμως η Άνγκελα Μέρκελ παραμένει ουδέτερη όσον αφορά την επόμενη κυβέρνηση στη Ρώμη, διαφορετική στάση υιοθετεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος την Πέμπτη υπενθύμισε τους ιταλούς πολίτες τις «ανεύθυνες κυβερνητικές επιλογές και προσωπικά ατοπήματα» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σημειώνοντας μάλιστα πως στις επερχόμενες εκλογές δεν πρέπει να «χαθεί η εμπιστοσύνη που κέρδισε η χώρα χάρη στον νυν πρωθυπουργό Μάριο Μόντι».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ