Η Γαλάτεια Μανέ ανατρέπει την κατάθεση του Διώτη

Ανατρέπει σύμφωνα με πληροφορίες η δικηγόρος και ειδική συνεργάτης του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη Γαλάτεια Μανέ την κατάθεση του κ. Διώτη με το υπόμνημα που κατέθεσε στους Οικονομικούς Εισαγγελείς.

Στο υπόμνημα
που εστάλη στους Οικονομικούς Εισαγγελείς η Γαλάτεια Μανέ φέρεται να αναφέρει πως ποτέ δεν κατέστρεψε το USB στικ που της είχε δώσει ο κ. Διώτης για να αντιγράψει, ανατρέποντας έτσι όσα είχε υποσττηρίξει ο πρώην προϊστάμενός της.

Επίσης προσθέτει, ότι έπειτα από σχετική εντολή του κ. Διώτη πήγε στο γραφείο του, αντέγραψε σε ένα λάπτοπ το περιεχόμενο του αρχικού USB, και στη συνέχεια αντέγραψε το νέο στικάκι.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Διώτης είχε καταθέσει στους οικονομικούς εισαγγελείς πως είχε ζητήσει απο την κυρία Μανέ να του δείξει πως να καταστρέψει το αντίγραφο, όπως και έκανε, προκείμενου να υπάρχει μόνο ένα αντίγραφο στο ΣΔΟΕ.

Στο μεταξύ,
και νέα πραγματογνωμοσύνη, αυτή τη φορά σε πέντε ηλεκτρονικούς υπολογιστές που κατασχέθηκαν πρόσφατα απο το υπουργείο Οικονομικών και το ΣΔΟΕ, διέταξαν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν για τη λίστα Λαγκαρντ.

Η προηγούμενη πραγματογνωμοσύνη που ανατέθηκε στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών και αφορούσε στο στικάκι, δεν απέδωσε σε ό,τι αφορά το αντικείμενο της έρευνας - της Δικαιοσύνης και της Βουλής- που αφορά την αλλοίωση του περιεχομένου της λίστας με την αφαίρεση συγκεκριμένων στοιχείων.




Πηγή: Δημήτρης Δαμιανός