Μαρκογιαννάκης: Αυτός που εξαφάνισε τη λίστα είχε κάτι σοβαρό να κρύψει

Την εκτίμηση ότι η πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ έχει χαθεί για πάντα επειδή πιθανότατα τα στοιχεία είναι πολύ σοβαρότερα από αυτά που γνωρίζουμε σήμερα εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

«Δε θα βρεθεί ποτέ
η πρωτότυπη λίστα Λαγκάρντ ήρθε ως μάρτυς ο Σφακιανάκης (σ.σ επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος) στην προανακριτική και είπε το πρωτότυπο από τη Γαλλίας δεν μπορούσε να το αλλοιώσει κανείς, αυτός που το εξαφάνισε ήθελε κάτι σοβαρό να κρύψει γι’ αυτό δεν εμφανίζεται (το πρωτότυπο) το πρόβλημα ίσως είναι μεγαλύτερο από τα τρία ονόματα που έχουν βγει μέσα από τη λίστα» δήλωσε χαρακτηρισιτκά.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης τόνισε ότι στη σημερινή του συνάντηση με τους οικονομικούς εισαγγελείς τους παρακάλεσε να γίνει αντιπαραβολή των στοιχείων για κάθε όνομα που υπάρχει στο στικάκι με αυτά που υπάρχουν στο CD της Γαλλίας, εκτιμώντας ότι ενδεχομένως να έχουν γίνει αλλοιώσεις και σε λογαριασμούς που υπάρχουν και στο USB και στο CD. «Όταν έχω λογαριασμό 550 εκατ. δολάρια έχω την υποχρέωση να τον κάνω κόσκινο· θα ακολουθήσουμε την πορεία του χρήματος» σημείωσε με νόημα.

«Δεν προτίθεμαι να κάνω βήμα πίσω, πηγαίνω προς την κατεύθυνση που ήταν εκείνος ο οποίος κατέθεσε τα πρώτα χρήματα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης ανέφερε ότι «τον καθένα από τους λογαριασμούς θα τον κάνουμε κόσκινο, και γι' αυτό θα χρησιμοποιήσουμε πραγματογνώμονες.»

Τόνισε ότι θα ήθελε
η επιτροπή να ολοκληρώσει τις εργασίες της μέχρι τις 25 Μαρτίου, αλλά για χάρη της αλήθειας αν χρειαστεί αυτές θα συνεχιστούν και πέραν της συγκεκριμένης ημερομηνίας. «Δεν υπάρχει περίπτωση κουκουλώματος θέλουμε να δουλέψουμε σκληρά και να βγάλουμε την αλήθεια» διαμήνυσε.

Άφησε δε, αιχμές για τη στάση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι «πρέπει να εξετάζουμε τους μάρτυρες με ευγένεια και να μην πλατιάζουμε υπερμέτρα». Τόνισε πάντως ότι και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βρει την αλήθεια.



< null br>

Πηγή: skai.gr