Στους οικονομικούς εισαγγελείς θα καταθέσει ο πρώην συνεργάτης του Παπακωνσταντίνου

Στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη κλήθηκε να καταθέσει ο πρώην συνεργάτης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Αγγελόπουλος, προκειμένου να διερευνηθούν αμφιλεγόμενα στοιχεία της κατάθεσής του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Ο κ. Αγγελόπουλος στην πρώτη του κατάθεση στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Πεπόνη, είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων ότι ήταν εκείνος που πήρε εντολή από τον Γιώργο Παπακωνσταντινου να επεξεργαστεί το αρχικό CD της λίστας και να σημειώσει τα ονόματα των μεγαλοκαταθετών προκειμένου να δοθούν για έλεγχο στο ΣΔΟΕ.

Στη πρώτη κατάθεση είχε υποστηρίξει ότι πράγματι σημείωσε 20 ονόματα που διέθεταν τις μεγαλύτερες καταθέσεις και στη συνέχεια διέγραψε το υλικό που είχε επεξεργαστεί, παραδίδοντας στον κ. Παπακωνσταντινου ό,τι ο ίδιος είχε ζητήσει.

Στο μεταξύ, παρουσία δυο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών άνοιξε στην Προανακριτική Επιτροπή ο φάκελος με το cd που περιείχε το πρωτότυπο αρχείο με τη λίστα Λαγκάρντ που πήραν εκ νέου οι 3 υπάλληλοι του ΣΔΟΕ τον Δεκέμβρη από το Γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου, Αντώνης Αντζολέτος