Κλείσιμο

Μπήκας: Από ελβετικές εφημερίδες ενημερώθηκα για την υπόθεση της λίστας

Από δημοσιεύματα εφημερίδων της Ζυρίχης ενημερώθηκε για το επίμαχο CD με τη λίστα Λαγκάρντ, όπως ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην διοικητής ΕΥΠ Κωνταντίνος Μπήκας που κατέθεσε στην προκαταρκτική επιτροπή. 

Επικοινώνησε με τον αρχηγό των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών και του ανέφερε την πληροφορία, ωστόσο εκείνος του απάντησε «δεν θα εμπλακούμε αλλά θα ενημερώσουμε τα υπουργεία για τη διαδικασία».

Αμέσως μετά, την άνοιξη του 2010, ο κ. Μπήκας κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες ότι ενημέρωσε τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι υπάρχουν κάποια αρχεία που ίσως ενδιαφέρουν τις ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες μικροένταση προκλήθηκε όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης απευθυνόμενος στον κ. Μπήκα του είπε ότι δεν έκανε καλά τη δουλεία του.

Στην αρχή της συνεδρίασης της επιτροπή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για ευθείες απειλές εναντίον της.

Αφορμή όπως αναφέρει στη δήλωση της, ότι χθες τους διαδρόμους της Βουλής βουλευτές της επιτροπής έλεγαν σε δημοσιογράφους ότι αν συνεχίσει έτσι η κα Κωνσταντοπούλου μάλλον δεν θα αποφευχθεί το ξύλο.

Ζητά από τον Πρόεδρο της Βουλής και από τη Δικαιοσύνη να παρέμβουν για να διαλευκανθεί «ποιοι είναι οι βουλευτές που επιθυμούν να φιμωθεί».

Σε δήλωση του ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι κανείς δεν εχει απειλήσει την κυρία Κωνσταντοπούλου και αν η βουλευτής φοβάται ο ίδιος θα την προστατέψει (με το κορμί του).
Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος