ΑΝΕΛ: Το ΔΝΤ ετοιμάζει νέο «κοινωνικό Αρμαγεδδώνα» σε βάρος των Ελλήνων

Κριτική στην τελευταία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για τη χώρα μας άσκησε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, κάνοντας λόγο για την προετοιμασία ενός «κοινωνικού Αρμαγεδδώνα» σε βάρος των ελλήνων πολιτών.

«Η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ προμηνύει ότι ο κ. [Πόουλ] Τόμσεν και η παρέα του ετοιμάζουν νέο κοινωνικό Αρμαγεδδώνα σε βάρος του χειμαζόμενου ελληνικού λαού με νέα μέτρα και χαράτσια, απολύσεις, αύξηση της ανεργίας και νέα δυσβάστακτα δάνεια», αναφέρει χαρακτηριστικά σε γραπτή του δήλωση ο κ. Μαριάς

Υπενθυμίζεται
πως η έκθεση του Ταμείου κάνει λόγο για χρηματοδοτικό κενό στην υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος ύψους 5,5 έως 9,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη διετία 2015-16.

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους έπειτα από τη δημοσίευση της έκθεσης, ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την αποστολή στην Ελλάδα, Πόουλ Τόμσεν, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι συμφωνημένοι στόχοι, εκτιμώντας ωστόσο πως το ελληνικό πρόγραμμα είναι «εντός δρόμου», είναι πλήρως χρηματοδοτημένο για το ερχόμενο 12μηνο, και ότι οι Ευρωπαίοι έχουν πλέον δεσμευθεί να βοηθήσουν στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Πηγή: skai.gr