Στη φάση του κοινοβουλευτικού έλεγχου η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

Στη φάση του κοινοβουλευτικού έλεγχου περνά πλέον η υπόθεση της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ. Η Προανακριτική Επιτροπή που θα διερευνήσει τα αδικήματα που αποδίδονται στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου θα συγκροτηθεί σε σώμα τη Δευτέρα το βράδυ ή την Τρίτη με τη συμμετοχή 15 μελών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, πρόεδρος της επιτροπής θα είναι ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Από τη ΝΔ θα συμμετέχουν πέντε μέλη, πιθανότατα οι Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ έχουν ακουστεί και τα ονόματα των κυρίων Βορίδη και Βούλτεψη.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ Θα συμμετάσχουν τρία μέλη, οι Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θεόδωρος Δρίτσας, Σταύρος Κοντονής.

Από το ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχουν δύο μέλη, πιθανότατα οι Απόστολος Κακλαμάνης και Παναγιώτης Ρήγας.

Ένα μέλος από τη Δημοκρατική Αριστερά, πιθανότατα ο Βασίλης Οικονόμου, ένα μέλος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Βασίλης Καπερνάρος, ένα μέλος από την Χρυσή Αυγή, ο Μιχάλης Αρβανίτης, ένα μέλος από το ΚΚΕ, ο Σπύρος Χαλβατζής ή ο Χρήστος Γκιόκας και τέλος ένας εκ των 18 ανεξάρτητων βουλευτών.

Παράλληλα, οι οικονομικοί εισαγγελείς συνεχίζουν την αναζήτηση στοιχείων για την υπόθεση, τροφοδοτώντας ενδεχομένως με νέο υλικό τη Βουλή.

Τη Δευτέρα έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις η δικηγόρος Γαλάτεια Μανέ, η οποία αντέγραψε το στικάκι που είχε στα χέρια του ο τέως επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης.Στο πλαίσιο της πραγματογνωμοσύνης παρήχθησαν δύο πιστά αντίγραφα από το στικάκι της λίστας, όπως επίσης και δύο στικάκια προσομοιωτές για να διευκολυνθούν οι έρευνες μετά τη συγκρότηση της προκαταρκτική επιτροπής στη Βουλή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα. τα έγγραφα που οι εισαγγελείς διαβίβασαν στη Βουλή αποκαλύπτουν  πολλαπλές αντιγραφές του πρωτότυπου USB της επίμαχης λίστας, με ημερομηνίες δημιουργίας αρχείων από τις 15 Απριλίου 2009, πολύ πριν φτάσει στα χέρια του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η εξέταση του σύμβουλου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε θέματα πληροφορικής. Η επιτροπή θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμα της έως τις 25 Φεβρουαρίου.

Πηγή: skai.gr