Την επόμενη βδομάδα θα οριστούν τα 15 μέλη της προανακριτικής – Πληροφορίες για ονόματα

Τη Δευτέρα το βράδυ ή την Τρίτη θα ορισθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα 15 μέλη που θα απαρτίζουν την προανακριτική επιτροπή, η οποία θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της νόθευσης εγγράφου, στην υπόθεση της λίστας Λαγκαρντ.

Η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα γίνει την Πέμπτη ή την Παρασκευή, ενώ η επιτροπή θα πρέπει να εχει ολοκληρώσει τις έρευνες της και να εχει παραδώσει το πόρισμα της έως τις 25 Φεβρουαρίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της επιτροπής θα είναι ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Από τη ΝΔ θα συμμετέχουν πέντε μέλη, πιθανότατα οι Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ έχουν ακουστεί και τα ονόματα των κυρίων Βορίδη και Βούλτεψη.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ Θα συμμετάσχουν τρία μέλη, οι Ζωή Κωνσταντοπούλου, Θεόδωρος Δρίτσας, Σταύρος Κοντονής.

Από το ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχουν δύο μέλη, πιθανότατα οι Απόστολος Κακλαμάνης και Παναγιώτης Ρήγας.

Ένα μέλος από τη Δημοκρατική Αριστερά, πιθανότατα ο Βασίλης Οικονόμου, ένα μέλος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Βασίλης Καπερνάρος, ένα μέλος από την Χρυσή Αυγή, ο Μιχάλης Αρβανίτης, ένα μέλος από το ΚΚΕ, ο Σπύρος Χαλβατζής ή ο Χρήστος Γκιόκας και τέλος ένας εκ των 18 ανεξάρτητων βουλευτών.


Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος