Τσίπρας: Ρίχνετε στα σκυλιά τον πιο αδύναμο κρίκο για να κλείσει άρον - άρον η υπόθεση

Σκληρή απάντηση στον Ευάγγελο Βενιζέλο έδωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή, σημειώνοντας ότι ο κ. Βενιζέλος αντί να δώσει κρίσιμες απαντήσεις επέλεξε να κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ

Είπε μάλιστα ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν φλερτ με τη βία «για να κρύψει έρωτες που κατεληξαν σε γάμους με τη διαπλοκή», ενώ αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ είπε «τρία χρόνια τώρα, που όλοι οι υπόλοιποι έχουν γονατίσει, κάποιοι έβγαιναν με περίσσιο θράσος και έλεγαν ‘Μαζί τα φάγαμε’».

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε σχετικά «ρίχνετε στα σκυλιά τον πιο αδύναμο κρίκο για να κλείσει άρον - άρον η υπόθεση και να μην αποκαλυφτούν οι σκελετοί της διασύνδεσης της υπόθεσης με μεγάλα σκάνδαλα» και πρόσθεσε ότι σε ακόμα μία κρίσιμη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός απουσιάζει προσφέροντας πλήρη κάλυψη στον κ. Βενιζέλο.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «ο κ. Σαμαράς παίρνει πάνω του όλα τα ανομήματα του κ. Βενιζέλου και του προσφέρει πλήρη κάλυψη, όχι για να μη παραπεμφθεί ο κ. Βενιζέλος στη δικαιοσύνη, αλλά και για να μην ερευνηθούν πιθανές ποινικές του ευθύνες από προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής».

Μάλιστα, έκανε λόγο για ανεξήγητη στάση του πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι «προσπαθεί να δώσει σανίδα σωτηρίας στους συνεταίρους του».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν επιλέξει διαφορετικό ύφος και τόνο για την υπερασπιστική τους γραμμή. Ο ένας της αθώας περιστεράς. Ο άλλος του μαινόμενου ταύρου. Το πρώτο είναι πιο αποτελεσματικό. Το δεύτερο προδίδει ενοχή», λέγοντας λίγο αργότερα «καταντήσατε το ΠΑΣΟΚ συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, «ο κ. Σαμαράς δεν δικαιούται να σιωπά. Σιωπώντας συγκαλύπτει. Ο κ. Σαμαράς συμπεριφέρεται σαν να καταβάλει πολιτικό τόκο προς τον κ. Βενιζέλο. Ο κ. Κουβέλης συμπεριφέρεται ως κομπάρσος, δηλώνει παρών, συμμετέχοντας εθελούσια σε ένα παιχνίδι αδίστακτων κομματικών σκοπιμοτήτων».

«Ακόμα και οι πάτρωνές σας της τρόικας εξωτερικού, δεν δείχνουν και τόσο πρόθυμοι να υποστηρίξουν την απόλυτη ομερτά», συμπλήρωσε.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε οτι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της αποψινής ψηφοφορίας, το κόμμα του θα επανέλθει ζητώντας εξεταστική.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Γερμανία είπε «ήμασταν οι μόνοι που είπαμε σε αξιωματούχο της γερμανικής κυβέρνησης ότι εκκρεμότητες έχει και η Γερμανία απέναντι στην Ελλάδα».

Πηγή: skai.gr