Κυβερνητικοί εταίροι: Καταδίκη της βίας, προανήγγειλαν νέα σύσκεψη

Νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών προανήγγειλαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ εξερχόμενοι από το Μέγαρο Μαξίμου όπου είχαν σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και τη συμμετοχή των κ. Στουρνάρα και Δένδια.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, βασικό θέμα που απασχόλησε τους πολιτικούς αρχηγούς είναι η αντίδραση της κοινωνίας στα φαινόμενα βίας που όπως εξήγησε πρέπει να είναι ομόφωνη και ομόθυμη. «Έχουμε ρατσιστική και τρομοκρατική βία, και φλερτ με τη βία, και πρέπει να τα ξεπεράσουμε» σημείωσε. Στο πλαίσιο αυτό, απηύθυνε έκκληση συνεννόησης σε όλες τις δυνάμεις του συνταγματικού τόξου για ένα ενιαίο μέτωπο κατά της βίας.

Όσον αφορά την οικονομία, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για σημαντικά βήματα που θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα. Όπως τόνισε, είναι αναγκαία μια στροφή για την ανάσχεση της ανεργίας, και για να μπορεί να κινηθεί ο τροχός της οικονομίας και να ανακτηθεί η ασφάλεια και η εμπιστοσύνη.

Για τη λίστα Λαγκάρντ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι πρόκειται για «πολιτική σκευωρία (...) με συνεργάτες η ευθύνη για την οποία ανήκει σε ορισμένους απο το πολιτικό σκηνικό». «Την Πέμπτη θα πούμε πολλά στη βουλή, η αλήθεια έχει δυναμική που εκδικείται» σημείωσε. Κατέληξε λέγοντας ότι «ο Θεός αγαπάει τον κλεφτή, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών απασχόλησε το θέμα της βίας και ότι για την αντιμετώπιση της βίας πρέπει να συστρατευτούν οι δυνάμεις του τόπου που θέλουν την ομαλότητα.

Ο κ. Κουβέλης ζήτησε ένα δίκτυο κοινωνικής προστασίας, με δεδομένη την ανεργία και την υψηλή απειλή για την κοινωνική συνοχή. Προανήγγειλε επίσης νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Σημείωσε ότι τον τρόπο ψηφοφορίας για παραπομπή σε Εξεταστική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ είναι αποκλειστική υπόθεση και αρμοδιότητα της διάσκεψης των προέδρων και εντέλει της Ολομέλειας της Βουλής διαψεύδοντας ότι η ΔΗΜΑΡ έχει καταθέσει σχετική πρόταση.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε εξάλλου ότι το θέμα της δόσης έχει κλείσει, ενώ για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τόνισε ότι η όποια ρύθμιση δεν πρέπει να βλάψει τα συμφέροντα των εργαζομένων.

«Η ανομία απ’ οπουδήποτε κι αν προέρχεται, επαναλαμβάνω απ’ οπουδήποτε κι αν προέρχεται, δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή» δήλωσε μετά την ενημέρωση που παρείχε στους κυβερνητικούς εταίρους ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Τον πρωθυπουργό και τον κυβερνητικούς εταίρους ενημέρωσε για το Eurogroup και την εκταμίευση της επόμενης δόσης, καθώς και για το έργο του οικονομικού επιτελείου, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Πηγή: skai.gr