Κλείσιμο

Κωνσταντοπούλου: Την ημέρα που αλλοιώθηκε το στικάκι είχε γίνει σύσκεψη με Παπανδρέου, Βενιζέλο, Παπακωνσταντίνου, Διώτη

«Και το CD και το στικάκι κρατήθηκαν κρυφά και αυτό σημαίνει ζημιά κατά του δημοσίου» τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη στη λίστα Λαγκάρντ.

Επίσης, αποκάλυψε ότι την ίδια μέρα με την αλλοίωση του USB που περιείχε τη λίστα (8 Ιουλίου 2011) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα τη φοροδιαφυγή, στην οποία συμμετείχαν ο πρώην πρωθυπουργός Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Γ. Διώτης από το ΣΔΟΕ και άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες.

Η κα. Κωνσταντοπούλου, αναφερόμενη στον Γιώργο Παπανδρέου, είπε ότι «περιμένουμε απαντήσεις για να καθορίσουμε τη στάση μας απέναντι του».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Νάκος είπε ότι αυτός που πήρε το CD, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, φέρει την ευθύνη, υπογραμμίζοντας ότι ευθύνη είναι και η μη αξιοποίηση της λίστας προκειμένου να διερευνηθεί η προέλευση των χρημάτων που αναφέρονται.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο Παναγιώτης Μεντρέκας, βουλευτής του ΚΚΕ έκανε λόγο για «παιχνίδι με τα στικάκια» και είπε ότι γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης, σημειώνοντας ότι οι πολιτικές ευθύνες αρχίζουν από τους πρωθυπουργούς. Σύμφωνα με τον κ. Μεντρέκα και ο Γ. Παπακωνσταντίνου και ο Ευ. Βενιζέλος είναι πρόσωπα για διερεύνηση ποινικών ευθυνών, ενώ αναρωτήθηκε γιατί, από τη στιγμή που υπάρχουν υπόνοιες, δεν ζητά ο κ. Βενιζέλος από μόνος του να διερευνηθούν. «Η συγκυβέρνηση έχει την πλειοψηφία, για ποιο λόγο φοβάται;», είπε ο κ. Μεντρέκας.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τη Δευτέρα ή την Τρίτη οι εξηγήσεις του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, αφού επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που θέλουν το στικάκι που έχουν στα χέρια τους οι Οικονομικοί Εισαγγελείς να πρόκειται για αντίγραφο που δημιουργήθηκε στις 8 Ιουλίου του 2011. Εξηγήσεις, όμως, θα δώσει και ο έτερος πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Καπελέρης.

Τα στοιχεία που θα προκύψουν είναι ιδιαίτερα σημαντικά εν όψει και της ψήφισης για την Προανακριτική Επιτροπή στη Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη, καθώς τα ευρήματα της εισαγγελικής έρευνας θα αξιοποιηθούν από τα κόμματα κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Κοινοβούλιο.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ την Παρασκευή ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, είπε ότι σε περίπτωση που αναδειχθούνε ενδείξεις υπαιτιότητας του οποιουδήποτε, η Βουλή πρέπει να πράξει τα κατά νόμο, χωρίς να σταματήσει πουθενά, γιατί μόνο έτσι το πολιτικό σύστημα θα ανακτήσει την αξιοπιστία που του λείπει.
Πηγή: skai.gr