Γεωργιάδης και Οικονόμου: Δεδομένες οι πολιτικές ευθύνες Βενιζέλου για τη λίστα

Για δεδομένες πολιτικές ευθύνες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου όσον αφορά τη λίστα Λαγκάρντ έκαναν λόγο στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο τα κόμματά τους να καταλογίσουν και ποινικές ευθύνες στον κ. Βενιζέλο αν αυτές προκύψουν από την εξέταση της υπόθεσης.

Πάντως ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε μεν ότι οι πολιτικές ευθύνες και σε Βενιζέλο και σε Παπανδρέου είναι δεδομένες, διαχώρισε ωστόσο την πολιτική ευθύνη από την ποινική ευθύνη. Επίσης ο κ. Γεωργιάδης διερωτήθηκε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταλογίζει ποινικές ευθύνες και στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

«Αν θεωρείς την ποινική ευθύνη τη μη είσπραξη εσόδων από το κράτος γιατί βγάζεις από το ‘κάδρο’ τον Παπανδρέου; Το πρόβλημα είναι ότι το πρωτότυπο έφθασε μόνο στα χέρια Παπακωνσταντίνου και χάθηκε από τον Παπακωνσταντίνου, άρα δε μπορούμε να θεωρήσουμε ποινικά υπεύθυνο τον Βενιζέλο» σημείωσε ο βουλευτής τη ΝΔ.

«Αν προκύψουν ποινικές ευθύνες για τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Παπανδρέου επιφυλάσσεται και η ΝΔ να αλλάξει θέση, όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε.

Από την πλευρά του,
ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταυρός Κοντονής τόνισε ότι το κόμμα του ήταν το μοναδικό στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που ζήτησε να εξεταστούν και άλλα πρόσωπα όπως ο κ. Παπανδρέου, καθώς ΠΑΣΟΚ, Χρυσή Αυγή καθ ΔΗΜΑΡ, είπαν «όχι». Επιτέθηκε δε, στη ΔΗΜΑΡ χαρακτηρίζοντας τη ως συνήγορο ποινικών συμπεριφορών και όχι μόνο αντιλαϊκών πολιτικών για να είχαμε το υλικό να αξιολογήσουμε συμπεριφορές.

«Αν προκύψουν και ποινικές ευθύνες στον κ. Παπανδρέου, να τις καταλογίσουμε» διευκρίνισε.

Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι από τον Αύγουστο του 2011 είχε τη λίστα από τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Διώτη, δεν την παρέδωσε στο διάδοχό του στο ΥΠΟΙΚ Φίλιππο Σαχινίδη και δεν την πέρασε από πρωτόκολλο κάνοντας λόγο για πρωτάκουστη κίνηση.

Το μέλος πολιτικής γραμματείας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι το θέμα της λίστας Λαγκάρντ αποτελεί ευκαιρία για το πολιτικό σύστημα για να δείξει ότι δεν έχει να κρύψει τίποτε. «Λέμε ‘όχι’ στη συγκάλυψη, κάναμε πρόταση για προκαταρκτική βάσει ακριβών στοιχείων που μάς έδωσε η Δικαιοσύνη. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αστάθεια και το χάος» τόνισε, κάνοντας λόγο για παιχνίδι διαρροών από την Κουμουνδούρου και συνωμοσιολογίας.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ
Βασίλης Οικονόμου χαρακτήρισε προκλητική τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ΔΗΜΑΡ θέλει να συγκαλύψει την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, κάνοντας λόγο για καινοφανείς και ευφάνταστες πρωτοβουλίες να μετεξελιχθεί η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σε εξεταστική επιτροπή δια της πλαγίας οδού.

«Είμαστε ανοιχτοί να εξετάσουμε αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τον κ. Βενιζέλου το βλέπουμε, κοιτάμε το εισαγγελικό πόρισμα» σημείωσε, κάνοντας επίσης λόγο για δεδομένες πολιτικές ευθύνες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Πηγή: skai.gr