Πάγκαλος: Απόδοση πολιτικών ευθυνών για λίστα Λαγκάρντ από πολιτικό κόσμο και ψηφοφόρους

Την απόδοση πολιτικών ευθυνών στους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ζήτησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, εκφράζοντας την άποψη πως «όσοι ενεπλάκησαν και καθυστέρησαν τις διαδικασίες» αναφορικά με την επίμαχη λίστα «έχουν πολιτική ευθύνη», και «θα κριθούν από τον πολιτικό τους χώρο και το εκλογικό σώμα».

Παράλληλα, ο κ. Πάγκαλος σημείωσε πως στο επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πρέπει να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα των σχετικών χειρισμών στους οποίους προέβησαν οι κύριοι Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος, ως πρώην υπουργοί Οικονομικών, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Πάγκαλος υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατά την πρωθυπουργία Παπανδρέου, όταν τον θώκο του υπουργείου Οικονομικών κατείχε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου κατηγορείται για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ, την οποία παρέλαβε από τις γαλλικές Αρχές κατά τη θητεία του στο ΥΠΟΙΚ, καθώς φέρεται πως αφαίρεσε από την επίμαχη λίστα τα ονόματα τριών συγγενών του.

Ο ίδιος αρνείται πως προέβη σε οιαδήποτε αλλοίωση της λίστας, αντιτείνοντας πως διεξάγεται απόπειρα ενοχοποίησής του.

Τέλος, στρέφοντας το βλέμμα στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Πάγκαλος εμφανίστηκε μετρημένα αισιόδοξος, σχολιάζοντας πως «υπάρχουν τα πρώτα θετικά δείγματα της οικονομίας» και σημειώνοντας την «επιστροφή κεφαλαίων στις τράπεζες» τη «βελτίωση της αξιολόγησης ομολόγων», και την άυξηση των εξαγωγών.

Οι δηλώσεις του κ. Πάγκαλου έγιναν στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση.
Πηγή: skai.gr