Οι αντιδράσεις για την λίστα Λάγκαρντ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο πολιτικό σύστημα για την λίστα Λαγκάρντ και τις ευθύνες που φέρεται να έχει ο Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος.

Άσκηση δίωξης κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος, όσον αφορά την αλλοίωση που φέρεται να προκάλεσε στη λίστα Λαγκάρντ, ζητούν τα κόμματα της συγκυβέρνησης.

Για ευθύνες όσων διατέλεσαν υπουργοί Οικονομικών και όσων ενεπλάκησαν στην απόκρυψη, υπεξαγωγή και επεξεργασία ενός δημόσιου εγγράφου κάνει λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

"Η τρικομματική συγκυβέρνηση «κουρεύει» και τα πολιτικά πρόσωπα που θα παραπεμφθούν στην προανακριτική επιτροπή, καλύπτοντας έτσι τα υπόλοιπα όπως οι Παπανδρέου και Βενιζέλου" δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς.

Την άμεση παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο των Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου ζητεί η Χρυσή Αυγή.

Να μην περιοριστεί η διερεύνηση της υπόθεσης στο Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά να επεκταθεί σε όσους αναμείχθηκαν και χειρίστηκαν την υπόθεση ζητά το ΚΚΕ.

Στο μεταξύ, αιχμές κατά των πολιτικών προϊσταμένων του για τον χειρισμό της υπόθεσης της «λίστας Λαγκάρντ» αφήνει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, υπογραμμίζοντας τον «εξωυπηρεσιακό και ανεπίσημο» τρόπο με τον οποίο παρέλαβε το επίμαχο στικάκι από τον Γ. Παπακωνσταντίνου.
Πηγή: skai.gr