Ρεν: Ελλάδα και ελληνική νομοθεσία ορίζουν την αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ

Η ελληνική νομοθεσία και η κρίση των ελληνικών Αρχών θα ορίσουν τον τρόπο κατά τον οποίο η Ελλάδα θα αξιοποιήσει την αποκαλούμενη λίστα Λαγκάρντ, όπως προκύπτει από απάντηση του Ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, σε σχετικό ερώτημα που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.

«Εναπόκειται στις ελληνικές αρχές να αποφασίσουν, βασιζόμενες στο ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο, την ενδεχόμενη εκμετάλλευση της αποκαλούμενης ‘λίστας Falciani-Lagarde’. Η Επιτροπή δεν δικαιούται εν προκειμένω να λάβει απόφαση σχετικά με τις λεπτομερείς εκτελεστικές διαδικασίες για την αξιοποίησή της», αναφέρει χαρακτηριστικά η απάντηση του κ. Ρεν.

Η ερώτηση του κ. Χουντή αφορούσε το κατά πόσον τα στοιχεία που περιέχονται στη λίστα Λαγκάρντ μπορούν να αξιοποιηθούν από την ελληνική πλευρά σε περίπτωση που αυτή είναι προϊόν υποκλοπής.

Η απάντηση του κ. Ρεν δόθηκε στις 21 Δεκεμβρίου και δημοσιοποιήθηκε από την αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα, 28 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, από την αντιπαραβολή της αρχικής λίστας Λαγκάρντ με το νέο αντίτυπο που προωθήθηκε από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών προκύπτει πως τρία συγγενικά πρόσωπα του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αφαιρέθηκαν από την πρώτη λίστα.
Πηγή: skai.gr