«Δεν υπάρχει ρύθμιση για τα οικονομικά των υπαλλήλων της Βουλής»

«Δεν υπάρχει καμία ρύθμιση για τα οικονομικά των υπαλλήλων της Βουλής στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών» ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού μετά τη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν το μεσημέρι οι υπάλληλοι της Βουλής.

Αφορμή της κινητοποίησης στάθηκαν πληροφορίες που ανέφεραν ότι προωθείται με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η περικοπή των αποδοχών τους κατά 25% και η κατάργηση των υπερωριών.

Σημειώνεται πάντως πως η κυβέρνηση δεν παραδέχεται ότι πρόκειται για απόσυρση συγκεκριμένης διάταξης, αλλά σημειώνει ότι δεν υπήρχε από την αρχή καμία πρόθεση ρύθμισης τέτοιων θεμάτων.

Στο μεταξύ, το πρωί η κυβέρνηση ήρθε «αντιμέτωπη» και με τους εργαζόμενους στους Δήμους. Πιο συγκεκριμένα, ενώ η ΕΛ.ΑΣ είχε στήσει φραγμό από κλούβες στη Βασιλίσσης Σοφίας, οι εργαζόμενοι στους Δήμους έσπασαν αιφνιδιαστικά τα κιγκλιδώματα ασφαλείας στην οδό Αμαλίας και εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου φωνάζοντας συνθήματα κατά της διαθεσιμότητας.

Λίγη ώρα αργότερα η ΠΟΕ ΟΤΑ εγκλώβισε τον Υπουργό Εργασίας μέσα στο νέο κτίριο του ΤΕΑΔΥ επί της οδού Φιλελλήνων, το οποίο ο κ. Βρούτσης εγκαινίαζε εκείνη τη στιγμή.

Οι διαδηλωτές συγκράτησαν το ένα από τα ρολά ασφαλείας και απέκλεισαν την είσοδο του κτιρίου.

Κατά τη διάρκεια της πορείας τους οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, επιτέθηκαν και στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, αδειάζοντας στην είσοδο έναν κάδο απορριμμάτων και τοποθετώντας στην πόρτα την αφίσα που παρομοιάζει τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης - τον οποίο επέλεξε το κόμμα - με τον δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά.

Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Κουβέλης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, ενώ μιλώντας το απόγευμα σε ξένους δημοσιογράφους υπεραμύνθηκε του μέτρου της κινητικότητας λέγοντας και πάλι όχι σε απολύσεις.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης υπογράμμισε ότι όποιος θέλει στο εξής να είναι μόνιμος στο δημόσιο πρέπει να αποδεχτεί και την κινητικότητα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν και οι Δήμαρχοι, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «κάτω από συνθήκες κρίσης η τοπικής αυτοδιοίκηση παίζει καταλυτικό ρόλο βοηθάει κρατηθεί η συνοχή της τοπικής κοινωνίας και να παρέχονται οι βασικές υπηρεσίες του κράτους».

Η ΠΟΕ ΟΤΑ πάντως μετά τις καταλήψεις διαρκείας προχωρά σε αλλεπάλληλες απεργίες, βάζοντας γενικό λουκέτο στους Δήμους. Η αρχή θα γίνει με 48ωρη την Πέμπτη και Παρασκευή, το Σαββατοκύριακο αποχή από κάθε εργασίας, νέα 48ωρη απεργία Δευτέρα-Τρίτη και συμμετοχή στην 24ωρη της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη.
Πηγή: skai.gr