Κλείσιμο

Τσίπρας: Κοινωνική ανάγκη μία κυβέρνηση σωτηρίας – κάλεσμα για νέες εκλογές

Κοινωνική ανάγκη που ουδείς μπορεί να σταματήσει χαρακτήρισε την εκλογή νέας κυβέρνησης σωτηρίας, που θα έχει ως κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσιπρας, κατά τη διάρκεια ομιλίας που πραγματοποίησε ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

«Πρέπει να διώξουμε αυτή την κυβέρνηση που βυθίζει τη χώρα και το λαό στη δυστυχία», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, ζητώντας την προκήρυξη νέων εκλογών.

Τέλος, στρέφοντας το βλέμμα του στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε πως πρόκειται για τη «νέα μεγάλη απάτη της ανεκδιήγητης κυβέρνησης Σαμαρά».

Παρών στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Στο μεταξύ
, κατατέθηκε η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες οικογένειες, σύμφωνα τόσο με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, όσο και με τα αιτήματα των συλλόγων και του κινήματος των τρίτεκνων οικογενειών.

Την πρόταση νόμου υπογράφουν ο Πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και το σύνολο των βουλευτών του κόμματος.

Επίθεση κατά Στουρνάρα

Παράλληλα επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, εξαπέλυσε μέσω ανακοίνωσης η Κουμουνδούρου, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την «παρέμβαση» του κ. Στουρνάρα στο ζήτημα είσπραξης του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

«Η απαράδεκτη παρέμβαση του κ. Στουρνάρα στο θέμα της είσπραξης του «χαρατσιού» από τη ΔΕΗ αποδεικνύει ότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση δεν σταματά πουθενά. Ούτε σε δικαστικές αποφάσεις, ούτε σε νόμους. Θα επιχειρήσει να τα «κάνει όλα», προκειμένου να εξοντώσει οικονομικά τον κόσμο της εργασίας ώστε να τον ρίξει εξαθλιωμένο στα δίχτυα της άγριας εκμετάλλευσης και του μαύρου εργασιακού μεσαίωνα», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ζήτημα ένταξης και είσπραξης του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ αναζωπυρώθηκε εκ νέου την Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου, όταν το Πολυμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε αντισυνταγματική την είσπραξη του τέλους μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, επιβάλλοντας στη ΔΕΗ να σταματήσει την είσπραξή του και να το αφαιρέσει από τους λογαριασμούς της.

Παρά ταύτα, κατόπιν επιστολής του υπουργού Οικονομικών προς τη διοίκηση της ΔΕΗ, το ζήτημα φαίνεται πως οδεύει προς διευθέτηση, με υψηλόβαθμούς κύκλους τη επιχείρησης να αναφέρουν πως η ΔΕΗ θα συνεχίσει να εισπράττει το ενιαίο τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της.
Πηγή: skai.gr