Συνεργασία υπουργείων και ΓΛΚ ζήτησε ο πρωθυπουργός – «Τιτάνιο» το έργο Στουρνάρα

Συνεργασία μεταξύ των υπουργείων και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο υπουργικό συμβούλιο, με στόχο να προχωρήσουν οι αποπληρωμές χρεών του Δημοσίου σε ιδιώτες.

Παράλληλα στο υπουργικό αποτιμήθηκε το αποτέλεσμα του Γιουρογκρουπ και τέθηκαν οι στόχοι της επόμενης περιόδου.

Αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Σαμαράς είπε ότι ο Γιάννης Στουρναρας έκανε «ένα τιτάνιο έργο σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Νωρίτερα, ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

Οι κύριοι Βενιζέλος και Κουβέλης χαρακτήρισαν θετική εξέλιξη τις αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα και διέψευσαν με κατηγορηματικό τρόπο ότι συζητήθηκε ενδεχόμενος ανασχηματισμός.

«Έχουμε πλέον ένα νέο πλαίσιο και μια νέα αφετηρία που πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών. Το κλίμα έχει αλλάξει», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Φώτης Κουβέλης χαρακτήρισε εξαιρετικά θετική εξέλιξη για τη χώρα το γεγονός ότι παραμένει στην ευρωζώνη.

Τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση ενημέρωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για την επαναγορά ομολόγων.

Συμπλήρωσε χαρακτηριστικά πως «τίποτα δεν είναι εύκολο, προσπαθούμε πάντα», ενώ σημείωσε πως θα βγει σύντομα ανακοίνωση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους.

Ο κ. Στουρνάρας θα δώσει συνέντευξη τύπου στις 3 μετά το μεσημέρι.

Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για τη συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων

Η τεχνητή δόση αισιοδοξίας δε βγάζει την κοινωνία από την κρίση ούτε θα σώσει την κυβέρνηση σχολιάζουν από το ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρουν ότι η προσπάθεια των κυβερνητικών εταίρων να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα του Eurogroup ως εθνική επιτυχία, στερείται τουλάχιστον σοβαρότητας και δεν μπορεί να αντιστρέψει τη σκληρή πραγματικότητα από την πολιτική του μνημονίου.

Για «αβάσιμους πανηγυρισμούς» και «ψεύτικες υποσχέσεις» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. Προσθέτει πως η κυβέρνηση μαζί με τους συμμάχους της κρύβει την κλιμάκωση της σφαγής του λαού.
Πηγή: skai.gr