Ρουπακιώτης: Χάσαμε, αλλά δεν πρέπει να χαθούμε

Δίκαια χαρακτήρισε τα αιτήματα των δικαστών ο κ. Αντώνης Ρουπακιώτης στα πλαίσια της εκδήλωσης για τα πενήντα χρόνια λειτουργίας των Διοικητικών Δικαστηρίων που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε χαρακτηριστικά: "Χάσαμε, αλλά δεν πρέπει να χαθούμε. Πρέπει να στηρίξουμε τους θεσμούς και να αναδείξουμε την αξιοπιστία που περιμένει ο κόσμος από τη δικαιοσύνη. Έχω βαθιά πίστη ότι παρά την πικρία σας θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε."

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Κώστας Μενουδάκος, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις τους, μίλησε για προσπάθεια χωρίς αντίκρυσμα από την πλευρά των δικαστών: "Δεν δικαιολογείται η παραίτηση των δικαστικών λειτουργών από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών. Οι δικαστές αδικούνται από την πολιτεία, όμως η αποχή τους δεν έχει δικαιοπολιτική δικαίωση", τόνισε και πρόσθεσε ότι "μια τέτοια στάση ευτελίζει την έννοια της απεργίας."

Τέλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών κ. Γιώργος Φαλτσέτος χαρακτήρισε τη στάση της κυβέρνησης αδιάλλακτη: "Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι αρνητική απέναντι στους δικαστές. Οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών λεηλατήθηκαν, ενώ με τις χιλιάδες υποθέσεις στα ράφια των δικαστηρίων οι δικαστές δεν μπορούν να επιτελέσουν το καθήκον ταχείας απονομής της δικαιοσύνης", δήλωσε και τόνισε χαρακτηριστικά: "Επιφυλάσσεται στη δικαιοσύνη ρόλος δημοσιοϋπαλληλικός και στο δικαστή αυτός του αλλοτριωμένου γραφειοκράτη."
Πηγή: skai.gr