Ευ. Βενιζέλος: Το Eurogroup να δώσει καθαρή απάντηση για τη δόση (upd)

Η κατάσταση που διαμορφώνεται με τη δόση μονοπώλησε τη συζήτηση στη Βουλή. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έστειλε ένα διπλό μήνυμα προς την κυβέρνηση, αλλά και την Ευρώπη, ότι το Eurogroup πρέπει να δώσει μια καθαρή απάντηση για την εκταμίευση της δόσης, αλλά και για το θέμα της επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής. Προς τους Ευρωπαίους επεσήμανε ότι πρέπει να σταματήσει όλη αυτή η παράταση της εκκρεμότητας που αποτελεί αργό θάνατο για την Ευρώπη.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από το ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως η κυβέρνηση έλεγε ψέματα προς το λαό ότι υπήρχε συμφωνία περί δόσης και ουσιαστικά η δόση έχει παραπεμφθεί στις καλένδες, ζητώντας εκ νέου εκλογές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τού απάντησε πως η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ είναι αντεθνική και αποτελεί πρόκληση, γιατί όπως υποστήριξε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του σε Γερμανική εφημερίδα καλεί τους ξένους επενδυτές να μην έρθουν στην Ελλάδα.

Θέλοντας να καθησυχάσει το σώμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του προϋπολογισμού αναφέρθηκε στη συνέντευξη του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο γερμανικό πρακτορείο σύμφωνα με την οποία η ευρωζώνη θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις προς την Ελλάδα.

Παράλληλα, o Γιάννης Στουρνάρας εξέφρασε τη λύπη του για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως θα πρέπει να γίνει κάποια διορθωτική δήλωση από την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



Πηγή: Αντώνης Αντζολέτος