Οι αντιδράσεις στην απαγόρευση των συγκεντρώσεων

"Δε μας βρίσκει σύμφωνους η σχεδόν γενική και απόλυτη απαγόρευση των συγκεντρώσεων αύριο λόγω της επίσκεψης Μέρκελ", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Την αντίθεσή της στο μέτρο εκφράζει η Δημοκρατική Αριστερά, τονίζοντας ότι η σχετική ανακοίνωση "δε συνιστά ψύχραιμη στάση απέναντι σε λαϊκές διαμαρτυρίες επειδή δίνει την εντύπωση γενικευμένης απαγόρευσης συναθροίσεων".

Η υποδοχή της κ. Μέρκελ θα είναι παλλαϊκή προανήγγειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, εν όψει της άφιξης της Γερμανίδας καγκελαρίου την Τρίτη στη χώρα μας. Ο ελληνικός λαός, με ειρηνικό αλλά μαζικό τρόπο, θα δώσει απάντηση και θα στείλει μήνυμα δημοκρατίας, δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο «θα βγει έξω από τα σύνορα της χώρας και θα είναι το έναυσμα για μια μεγάλη αλλαγή πορείας για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη».

"Τα μέτρα αστυνομοκρατίας ενόψει της επίσκεψης Μέρκελ πρέπει να πάρουν την απαιτούμενη απάντηση με τη συμμετοχή χιλιάδων και χιλιάδων στις ταξικές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ που χτυπάνε στην καρδιά την αντιλαϊκή πολιτική" σχολιάζει το ΚΚΕ. «Ο αμυντικός αγώνας σήμερα δεν μπορεί να προσφέρει ούτε καν κατακτήσεις-ψίχουλα- αποτελέσματα θα φέρει ο επιθετικός αγώνας που συνδέεται με την επίλυση του προβλήματος της εξουσίας» δήλωσε σε συνέντευξη Tύπου η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Τόνισε επίσης πως οποιαδήποτε διαφοροποίηση από αυτή τη θέση θα αφήσει το λαό απογοητευμένο και μάλιστα απογοητευμένο και από τους δικούς του αγώνες.
Πηγή: skai.gr