Ευ. Βενιζέλος: Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν με ενημέρωσε για τη λίστα Λαγκάρντ

Αιχμές κατά του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ, άφησε με συνέντευξη του στην Κρατική τηλεόραση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Θα έπρεπε να είχα εμπιστευτεί ... λιγότερο του νόμιμους θεσμούς του κράτους... ήταν υπερβολική η εμπιστοσύνη που έδειξα σε ανθρώπους που θεωρούσα πως μπορούσαν να ασκήσουν τα θεσμικά τους καθήκοντα», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν τον ενημέρωσε όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του ΥΠΟΙΚ και τα στοιχεία κρατήθηκαν επί 14 μήνες.

Τόνισε επίσης, πως η χώρα «δεν έπρεπε να αποκαλύψει δημόσια αυτά τα στοιχεία, τα οποία είναι προϊόντα υποκλοπής».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα (13.30) θα καταθέσουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για τη λίστα Λαγκάρντ, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Σπύρος Κλαδάς και ο νυν επικεφαλής Στέλιος Στασινόπουλος.

Τέλος, αναφερόμενος στο σημερινό Eurogroup, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «πρέπει να υπάρξει μια θετική δήλωση, μια κατεύθυνση προς τα εκεί που θέλουμε», σημειώνοντας ότι «σήμερα δεν περιμένουμε κάτι οριστικό, αλλά μια καθαρή δήλωση».
Πηγή: skai.gr