Φ. Κουβέλης: Να γνωστοποιηθεί η λίστα με τα ονόματα μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία

Να γνωστοποιηθεί η λίστα Λαγκάρντ με τα ονόματα μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία ζήτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Χαρακτήρισε μάλιστα «αρνητικό» το γεγονός ότι «δεν αξιολογήθηκε εδώ και πάρα πολύ καιρό, όπως θα έπρεπε».

«Σε κάθε περίπτωση», πρόσθεσε, «κάθε λίστα που αφορά σε παράνομες πράξεις δεν είναι δυνατόν να παραμένει χωρίς τη αναγκαία αξιολόγηση».

Μάλιστα, ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι «δεν είναι δυνατόν να βρίσκεται υπόθεση αντιμετώπισης της παραοικονομίας, της φοροδιαφυγής, της κάθε παρανομίας που έχει σχέση με το χρηματισμό ή με άλλες πράξεις, στο περιθώριο του πολιτικού ενδιαφέροντος, την ώρα μάλιστα που η ελληνική κοινωνία καλείται, έχει κληθεί εδώ και καιρό και καταβάλει χρήματα, περικόπτεται το εισόδημά της και κυρίως περιθωριοποιούνται μεγάλα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας».

Ακόμα ζήτησε να έρθουν «όλα στο φως της δημοσιότητας» και κυρίως η εφαρμογή του νόμου, για όλα εκείνα που μπορούν να σχετίζονται είτε με τη μια λίστα είτε με την άλλη, είτε ακόμη και με καταθέσεις που υπάρχουν στο εξωτερικό και σε άλλες χώρες.

Αναφερόμενος στα εργασιακά τόνισε την κατηγορηματική του αντίθεση «στην αποσάθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων» σημειώνοντας ότι οι συλλογικές ρυθμίσεις δεν μπορούν να επιβληθούν από το νόμο, αλλά πρέπει να είναι το αποτέλεσμα των συμφωνιών των ίδιων των κοινωνικών εταίρων.

Τόνισε ότι η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας δεν μπορεί να υποκατασταθεί από κανένα νόμο.
Πηγή: skai.gr