Σ. Βούλτεψη: Ρουφιανομάγαζο και κέντρο συκοφαντίας το ΣΔΟΕ

Αίσθηση προκαλεί η επίθεση της Σοφίας Βούλτεψη από τη ΝΔ στο ΣΔΟΕ και οι συστάσεις της προς τον υπουργό Οικονομικών με αφορμή τις διαρροές για τη λεγόμενη λίστα των 32 πολιτικών προσώπων που ελέγχονται για «περίεργο πλουτισμό αλλά και για την υπόθεση Μεϊμαράκη.

Η βουλευτής της ΝΔ έβαλλε κατά του ΣΔΟΕ το οποίο χαρακτήρισε «ρουφιανομάγαζο» και εξωκοινοβουλευτικό κέντρο συκοφαντίας και διαρροών αλλά και κατά του υπουργού Οικονομικών στον οποίο συνέστησε να είναι πιο προσεχτικός. «Οι έξυπνοι τα έχουν τα λεφτά σε οφ σορ, να αφήσει τα κουτσομπολιά και τις διαρροές το ΣΔΟΕ, σε ρουφιανομάγαζο εξελίσσεται. Επιτέλους να κάνει σωστά τη δουλειά του. Το Κοινοβούλιο πλήττεται με τρόπο που μπορεί να οδηγήσει σε εκτροπή της χώρας Να μαζευτεί το ΣΔΟΕ και ο υπουργός οικονομικών δεν έχει δουλειά να μιλά για λίστες γιατί δεν ξέρει τίποτα για λίστες. Να είναι πιο προσεχτικός. Το να δημιουργείται ένας μύθος απο τα επίσημα χείλη και του Υπουργού Οικονομικών τότε δημιουργείται πρόβλημα στη χώρα.»

Δηλητήριο για τη δημοκρατία
χαρακτήρισε τις διαρροές η Εύη Χριστοφιλοπούλου ενώ για επικοινωνιακά παιχνίδια κατηγόρησε το ΣΔΟΕ και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου τονίζοντας ότι επιτέλους πρέπει να λειτουργήσουν οι θεσμοι.

Σκληρή κριτική στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Νωρίτερα σκληρή κριτική στην απόφαση του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη να αναστείλει τα καθήκοντά του εξαπέλυσε στην Βουλή ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι ότι «δεν μπορεί ο Πρόεδρος της Βουλής να είναι ωσεί παρών», καλώντας τον παράλληλα να δώσει εξηγήσεις στην Ολομέλεια για το αν θα αναλάβει τα καθήκοντά του ή θα παραιτηθεί.

Απαντώντας στις βολές Καμμένου ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης επέκρινε τα υπονοούμενα και διεμήνυσε ότι «όποιος θέλει μπορεί να κάνει πρόταση μομφής για τον πρόεδρο». Τη μέση λύση της μερικής αναστολής των καθηκόντων του προέδρου της Βουλής επέκρινε διακριτικά και ο Δημήτρης Παπαδημούλης από το ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εκτίμησε ότι συμβιβαστική λύση του δεν παραιτούμαι αλλά δεν ασκώ και τα καθήκοντά μου δεν μπορεί να πάει μακριά». Ο κ. Παπαδημούλης παρατήρησε ωστόσο ότι η ανάμειξη του Προέδρου της Βουλής είναι θέμα σοβαρό αλλά το κόμμα του δεν θα κερδοσκοπήσει πάνω σε αυτό και θα αναμένει το αποτέλεσμα της έρευνας.

«Αν είναι δυνατόν να δοθούν τα στοιχεία της υπόθεσης στη δημοσιότητα ακόμη και σήμερα» ζήτησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, όπως και ο Βασίλης Οικονόμου από τη ΔΗΜΑΡ που ζήτησε να χυθεί άπλετο φως και όλα να γίνουν ταχύτατα.
Πηγή: Πηνελόπη Γκάλιου