Ερώτηση Α. Τσίπρα στον Πρωθυπουργό για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν τη σύγκληση της αρμόδιας Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να προσέλθει ο υπουργός Οικονομικών και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και να ενημερώσουν για το κρίσιμο θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό, έκανε λόγο για απαξίωση του ΤΤ χωρίς προσχήματα, με σκοπό την ιδιωτικοποίησή του.
Όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Οικονομικών με τη δημόσια δήλωσή του «περί μη βιωσιμότητας» του ΤΤ, «κατόρθωσε μόλις σε μία ημέρα να απαξιώσει την υγιέστερη τράπεζα, με τις χαμηλότερες επισφάλειες».
 
«Πριν από το κούρεμα των κρατικών ομολόγων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ήταν η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα και η τρίτη στην Ευρώπη από άποψη κεφαλαιακής επάρκειας και μέσα σε μία μόλις ημέρα είδε την τιμή της μετοχής του να χάνει 30% και να αναστέλλεται η διαπραγμάτευσή της στο χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ την αμέσως προηγούμενη μέρα σημείωνε άνοδο κατά περίπου 1,3%», επισημαίνει μεταξύ άλλων.

Ο κ. Τσίπρας μεταξύ άλλων ερωτά τον πρωθυπουργό, «από πού πηγάζει, και πως τεκμηριώνεται η εκτίμηση της Τράπεζας της Ελλάδας και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας περί μη βιωσιμότητας του Τ.Τ και γιατί δεν δίνεται στη δημοσιότητα η Έκθεση της Black Rock;».
Πηγή: skai.gr