ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά με Βενιζέλο και Κουβέλη

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη για τις συζητήσεις που είχε την Τετάρτη με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
Τηλεφωνική επικοινωνία με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη είχε νωρίτερα την Πέμπτη ο πρωθυπουργός, ενόψει των επαφών του με Μέρκελ και Ολάντ.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά υπήρχαν σκέψεις από τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη για νέα συνάντηση, αλλά τελικά προκρίθηκε η λύση της τηλεφωνικής επικοινωνίας. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε επίσης τους δυο πολιτικούς αρχηγούς για τις συζητήσεις που είχε την Τετάρτη με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Διαβουλεύσεις προκειμένου να διαμορφώσουν κοινή στάση έναντι του Αντώνη Σαμαρά έχουν στο μεταξύ και η Άνγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ, ενόψει των συναντήσεων του έλληνα πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο την Παρασκευή και με το γάλλο πρόεδρο το Σάββατο.

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να ληφθεί καμία απόφαση για τροποποιήσεις στη βοήθεια της Ελλάδας, όπως η επιμήκυνση που ζητά η ελληνική κυβέρνηση, πριν την αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων από την τρόικα.

"Τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα"

Πολιτική στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση προσέφερε την Τετάρτη στο μεταξύ ο πρόεδρος του Eurogroup Zαν Κλοντ Γιουνκέρ μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, απευθύνοντας ωστόσο ευθεία προειδοποίηση προς την ελληνική κοινή γνώμη ότι στο επόμενο διάστημα κρίνεται το μέλλον της χώρας στο ευρώ.

"Η περαιτέρω δημοσιονομική εξυγίανση της Ελλάδας είναι κεφαλαιώδους σημασίας.Είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας και αυτό ο ελληνικός λαός πρέπει να το γνωρίζει καθώς το παιχνίδι είναι στα χέρια της χώρας" τόνισε χαρακτηριστικά, τασσόμενος παράλληλα κατά ενός τρίτου πακέτου στήριξης.
 
Ζίζεκ: «Ξεκάθαρα σαρκαστικό» το σχόλιό μου για γκούλαγκ
Αναφερόμενος δε στην κριτική που του ασκήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή το αμφιλεγόμενο σχόλιό του, ο σλ…
25.05.2013, 17:47
Σαμαράς: Η αξιοπιστία στο επίκεντρο της προσπάθειας για ανάπτυξη
Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, σε χαιρετισμό που απέστειλε στο συνέδριο του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Re-eng…
25.05.2013, 17:25
Τσίπρας: Επιχείρηση εξαπάτησης του λαού οι ισχυρισμοί για «αλλαγή κλίματος»
Αναφερόμενος δε στις τριβές που υπάρχουν εντός των κόλπων της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως αυτές δ…
25.05.2013, 16:02
Βενιζέλος: Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία
Θέμα «συνολικής αξιολόγησης της λειτουργίας της κυβέρνησης και των προσώπων», καθώς επίσης και της επικαιροποί…
25.05.2013, 14:31
Κριτική στις κινήσεις της ΕΕ για εμπορικά μέτρα ασκεί ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ
Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ άσκησε κριτική στην ΕΕ για τα σχέδιά της να ερευνήσει για φερόμενη ανταγων…
25.05.2013, 09:56
Νέα αντιπαράθεση ενόψει των επιλογών ανωτάτων δικαστικών λειτουργών
Προτού κοπάσει η αντιπαράθεση με αιχμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, νέες τριβές δημιουργούνται εντός της κυβέ…
25.05.2013, 09:34
Παρίσι: Η Λαγκάρντ δεν θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για το σκάνδαλο Ταπί
Το σκάνδαλο Ταπί «είδε» το γαλλικό Δημόσιο να καταβάλει περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ στον επιχειρηματία Μπερνά…
24.05.2013, 23:39
Φέρχοφσταντ: Πηγή της κρίσης η έλλειψη μίας πραγματικά ενωμένης Ευρώπης
Ο επί σειρά ετών πρωθυπουργός του Βελγίου βρέθηκε την Παρασκευή στα γραφεία της Ευρωβουλής στην Αθήνα, όπου ήτ…
24.05.2013, 22:52
Διαμαντοπούλου: Αποχωρώ από το ΠΑΣΟΚ, πρόθεση ίδρυσης νέου κόμματος
Η πρώην υπουργός σημείωσε πως δεν μπορεί να εκφραστεί «σήμερα από αυτό το ΠΑΣΟΚ», τονίζοντας πως το κόμμα έχει…
24.05.2013, 20:09
«Ανταλλαγή πυρών» από Μαρκογιαννάκη και Κωνσταντοπούλου
Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, Χρήστου Μαρκογιαννάκη και της …
24.05.2013, 14:48

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.
 

Κίνηση στην Αθήναmyroute.gr

ΣΥΜΒΑΝ

Frantzi Amvrosiou Kasomouli to Falirou between cross-roads Kallirrois and cross-roads Siggrou Andr. Ave no parking, one right lane blocked