Τριγμοί στο ΠΑΣΟΚ για την ανώτατη εκπαίδευση - Αντιδράσεις κομμάτων
Τριγμούς στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ προκαλεί η αλλαγή του νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση.

Την απόσυρση ή την καταψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας ζήτησε με εισήγηση που διανεμήθηκε στις θυρίδες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Στην επιστολή τονίζει ότι η αντιεκπαιδευτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης πρέπει να αποσυρθεί καθώς γίνεται διάρρηξη κάθε έννοιας δημοκρατικής νομιμοποίησης.

Αναφέρεται επίσης σε τριμελές διευθυντήριο το οποίο έχει αντικαταστήσει την κυβέρνηση και χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη πρωτοβουλία ως δίδαγμα στο δρόμο προς τον παρασιτισμό των πολιτικών.

Εν τω μεταξύ συνεχίστηκε η διαμάχη Βενιζέλου - Διαμαντοπούλου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη φράση της πρώην υπουργού Παιδείας ότι η απόσυρση του νομοσχεδίου είναι ύβρις προς τη δημοκρατία, είπε πως ελπίζει ότι δε θα θεωρήσει κανείς «ύβρι προς τη δημοκρατία» το γεγονός ότι ζητάμε να συζητηθούν ξανά οι όροι της πρώτης δανειακής σύμβασης.

Απαντώντας μέσων κύκλων της η πρώην υπουργός είπε ότι η ειρωνεία είναι η αδυναμία των επιχειρημάτων.

Την αντίδρασή του στις αλλαγές του νόμου για τα ΑΕΙ εξέφρασε και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Όπως ανακοίνωσε μέσω twitter ο πρώην βουλευτής «η αλλαγή του νόμου για τα ΑΕΙ, πριν αυτός καν εφαρμοστεί, συνιστά οπισθοδρόμηση της χώρας στη σκοτεινή πλευράς της μεταπολίτευσης. Οπισθοδρόμηση στην αντίληψη που θέλει να κυριαρχούν μικρές ολιγαρχίες σε βάρος της πλειοψηφίας του λαού, αντίληψη που χρεοκόπησε την Ελλάδα».

Σε συνέντευξη Τύπου ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε «πρόταση διεξόδου για τα ΑΕΙ», με βασικό γνώμονα ότι πρέπει να επαναλειτουργήσουν το Σεπτέμβριο. Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την κατάργηση του νόμου πλαισίου και μια μεταβατική περίοδο για τον αναγκαίο διάλογο, που θα εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των Ιδρυμάτων και θα οριοθετήσει έναν χάρτη γι αυτά.

Σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ ασκεί κριτική για την κατάθεση του νομοσχεδίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και εκτιμά ότι η επιβολή διδάκτρων είναι προ των πυλών. Τέλος ζητά από φοιτητές και καθηγητές να μην επιτρέψουν να εφαρμοστεί καμιά πτυχή του νόμου.

Για μεθοδευμένη κατάργηση του νόμου για τα ΑΕΙ, που αποτέλεσε τη γενναιότερη μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία των τελευταίων ετών, κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η ΔΡΑΣΗ
Πηγή: Γιάννης Σιδέρης
0 0 Bookmark

Απόρρητο