ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Ενημέρωση για Αγροτική από Προβόπουλο - Στουρνάρα

Την Παρασκευή στις 3 Αυγούστου|Την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής θα ενημερώσει την Παρασκευή 3 Αυγούστου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, για το θέμα της μεταβίβασης της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς.

Χρησιμοποιείστε τα πλήκτρα ← → για να πλοηγηθείτε
 
 
Την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής θα ενημερώσει την Παρασκευή 3 Αυγούστου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, για το θέμα της μεταβίβασης της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς.

Η Τράπεζα της Ελλάδος υπογραμμίζει ότι εφάρμοσε τα μέτρα εξυγίανσης της ΑΤΕ σε συνεργασία με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και σε συνεννόηση με την κυβέρνηση και την τρόικα κατ΄εφαρμογή του Μνημονίου.

Αναφέρει ακόμα ότι η διαδικασία έγινε με πλήρη διαφάνεια, ενώ βάσει του Μνημονίου ο μέτοχος δεν μπορεί να ανακεφαλαιοποιήσει τις κρατικού ενδιαφέροντος τράπεζες μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Τέλος η Τράπεζα της Ελλάδος υπενθυμίζει ότι πριν καταλήξει στην λύση της Πειραιώς, διεξήγαγε εμπιστευτική διαγωνιστική διαδικασία απευθυνόμενη στις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες, οι οποίες ωστόσο δεν έδειξαν ενδιαφέρον, ενώ η μία εξ αυτών που είχε καταθέσει πρόταση (Eurobank) στο τέλος την απέσυρε. Παράλληλα, η ΤτΕ είχε αναθέσει σε δύο διεθνείς επενδυτικές τράπεζες την αναζήτηση επενδυτή στο εξωτερικό. Όμως ούτε η διαδικασία αυτή τελεσφόρησε.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΤΕ κατετάγη τελευταία στην πανευρωπαϊκή άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων του 2011 μεταξύ όλων των τραπεζών που συμμετείχαν πανευρωπαϊκά. Μάλιστα μετά την ολοκλήρωση του PSI ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας υποχώρησε στο -20%, έναντι 8% που είναι το ελάχιστο αποδεκτό όριο.

Επομένως η ΤτΕ όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της, με βάση τη μοναδική πρόταση (αυτή της Τράπεζας Πειραιώς) που κατατέθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος μετά από έγκριση από το ΤΧΣ και συναίνεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το υγιές τμήμα της ΑTE μεταβιβάστηκε στην εν λόγω τράπεζα.
 
Διαμαντοπούλου: Αποχωρώ από το ΠΑΣΟΚ, πρόθεση ίδρυσης νέου κόμματος
Η πρώην υπουργός σημείωσε πως δεν μπορεί να εκφραστεί «σήμερα από αυτό το ΠΑΣΟΚ», τονίζοντας πως το κόμμα έχει…
24.05.2013, 20:09
«Ανταλλαγή πυρών» από Μαρκογιαννάκη και Κωνσταντοπούλου
Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, Χρήστου Μαρκογιαννάκη και της …
24.05.2013, 14:48
Έγγραφο Ρουπακιώτη για το πλαίσιο ποινικής καταστολής φυλετικών, εθνοτικών & θρησκευτικών διακρίσεων
Στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για την προστασία του ανθρώπου και της προσωπικότητάς του και την ποινική κατασ…
24.05.2013, 14:29
Σταθερά μπροστά οι χριστιανοδημοκράτες - στο Γουέμπλεϊ η Μέρκελ
Προβάδισμα αλλά χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία διατηρούν οι γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες και σε νέα δημοσκόπ…
24.05.2013, 12:28
Κριτική ΣΥΡΙΖΑ στα τηλεοπτικά κανάλια
Ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει προτάσεις για «ριζοσπαστικές ανατροπές στην ενημέρωση».
24.05.2013, 11:32
Δίκη Τσοχατζόπουλου: Αποχώρησε μετά το όχι για κλήση του ΚΥΣΕΑ (upd)
Αποχώρησε από το Δικαστήριο ο Άκης Τσοχατζόπουλος καθώς νωρίτερα το Δικαστήριο είχε απορρίψει για ακόμα μία φο…
24.05.2013, 11:04
Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να αντιτάξει ένα άλλο σχέδιο
Η Ευρώπη ακολουθεί ένα δρόμο που βολεύει τους ισχυρούς, ο οποίος επιβάλλεται στους υπόλοιπους. τόνισε ο Αλέξης…
23.05.2013, 23:19
Ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται στην εκ νέου κλήτευση Βενιζέλου και Διώτη
Στην εκ νέου κλήση στην προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ, των κυρίων Βενιζέλου και Διώτη, προσανατολίζεται …
23.05.2013, 21:31
Το αντιρατσιστικό στη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων
Tη Δευτέρα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.
23.05.2013, 18:55
ΠΑΣΟΚ: Το αντιρατσιστικό ν/σ έχει μεταφερθεί στο επίπεδο των τριών αρχηγών
Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου γίνεται λόγος για «αλαζονικές διαρροές», με τις οι οποίες γίνεται προσπάθεια …
23.05.2013, 17:30

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.
 

Κίνηση στην Αθήναmyroute.gr

ΣΥΜΒΑΝ

Frantzi Amvrosiou Kasomouli to Falirou between cross-roads Kallirrois and cross-roads Siggrou Andr. Ave no parking, one right lane blocked

Μποτιλιάρισμα

ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ ΕΩΣ ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑΣ (καμία μεταβολή)