Μ. Φέκτερ: Ταχύτερη εφαρμογή των «συμφωνηθέντων»

Επίσπευση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων από την πλευρά της Ελλάδας, διότι «χαμένος χρόνος κοστίζει επιπλέον χρήματα», ζήτησε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ κατά τη διάρκεια συνεδρίου του Δεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Βιέννη.

Προς το παρόν αναμένεται η έκθεση της τρόικας, η οποία θα αποφανθεί για τις καθυστερήσεις και εν συνεχεία θα συζητηθούν νέα μέτρα με κύριο στόχο την είσοδο της Ελλάδας στις αγορές.

Οσον αφορά στο μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, η κ. Φέκτερ είπε στους δημοσιογράφους ότι σε περίπτωση που δεν τεθεί σε λειτουργία μέχρι και το φθινόπωρο, το γεγονός αυτό δεν θα προκαλέσει προβλήματα στη χρηματοδότηση των ισπανικών τραπεζών, καθώς υπάρχουν αποθέματα στον ήδη ισχύοντα προσωρινό Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σύμφωνα με την Αυστριακή υπουργό Οικονομικών, μέσα στις επόμενες ημέρες θα προσδιοριστεί και το κόστος που θα προκύψει για τη βοήθεια προς την Κύπρο, η οποία έχει ζητήσει βοήθεια.

Τέλος,  η κ. Φέκτερ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ιταλία δεν θα ζητήσει να ενταχθεί σε πρόγραμμα διάσωσης. «Δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι η Ιταλία θα χρειαστεί διάσωση».

Πηγή: skai.gr