Με 179 «ναι» έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση

Ολοκληρώθηκε αργά την Κυριακή το βράδυ η διαδικασία της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, που είχε ξεκινήσει από την Παρασκευή.

Σε σύνολο 300 βουλευτών, η κυβέρνηση έλαβε 179 «ναι» και 121 «όχι» και έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης.

Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Η συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή κινήθηκε σε υψηλούς τόνους, με τα κόμματα της συγκυβέρνησης και κυρίως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να επιτίθενται σφοδρά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη δευτερολογία του, τον κατηγόρησε ότι έχει γίνει «αβανταδόρος του λόμπι της δραχμής» και ότι τον ενδιαφέρει να καταστραφούν τα πάντα, για να έρθει να κυβερνήσει. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την πλευρά του, κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για την επιλογή της εύκολης αντιπολίτευσης που «καιροφυλακτεί».

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε την κυβέρνηση «απειλή για το ευρώ». Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

Σε επίπεδο υπουργών, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε στη δευτερολογία του ότι χωρίς την χρηματοδότηση από τον μηχανισμό στήριξης, το επίπεδο ευημερίας θα είχε πέσει στο επίπεδο του 1960 και είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση πρόκειται να προτείνει τη χρονική μετάθεση του προγράμματος και πέραν του 2014, προκειμένου να αποτραπεί περαιτέρω ύφεση και επεσήμανε ότι η δυσκολία αυτής της επιμήκυνσης είναι ότι θα απαιτήσει πρόσθετη χρηματοδότηση και για αυτό η διαπραγμάτευση χρειάζεται να έχει συναινετικό χαρακτήρα.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης προανήγγειλε άμεσα μέτρα στήριξης των ανέργων από χρήματα του ΕΣΠΑ, διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους για συλλογικές διαπραγματεύσεις και προώθηση ενός ενιαίου φορέα κοινωνικής ασφάλισης, ενώ ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης εξήγγειλε δέσμη μεταρρυθμίσεων για την αλλαγή του φορολογικού συστήματος.

Στην ανάπτυξη αναφέρθηκαν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Πηγή: skai.gr