Στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Στην Αθήνα αναμένεται τον Σεπτέμβριο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, όπως συμφωνήθηκε στην συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, Δημήτρη Αβραμόπουλο, στην Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο της Συνόδου Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Αβραμόπουλος έκανε λόγο για «φιλική και εγκάρδια συνομιλία», προσθέτοντας ότι «όλα δείχνουν πλέον ότι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε και την πρώτη επίσημη συνάντησή μας στην Αθήνα. Θα συναντηθούμε για να προετοιμάσουμε τη συνάντηση που θα γίνει αργότερα στην Άγκυρα στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχουν προηγηθεί για τις διακυβερνητικές συναντήσεις».

Ερωτηθείς εάν κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το ζήτημα που έχει ανακύψει μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας με αφορμή την κατάρριψη τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι «στη συνάντηση δεν υπήρχε ατζέντα. Ήταν φιλική συνάντηση. Δεν αναφερθήκαμε σε αυτά τα ζητήματα. Εξάλλου είναι ξεκάθαρη η θέση που έχει πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε ό,τι αφορά το ζήτημα που προέκυψε στη Συρία».
Πηγή: skai.gr