Δεν θα μεταβούν στη Σύνοδο Κορυφής Ε. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης

Την απόφαση να μην μεταβούν στις Βρυξέλλες για την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης έλαβαν τελικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, όπως ανακοίνωσαν μετά τη συνάντηση που είχαν στη Βουλή, κατά την διάρκεια της οποίας συνομίλησαν και με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά μέσω ανοιχτής τηλεφωνικής ακρόασης.

Όπως δήλωσε ο κ. Κουβέλης, οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν να μεταβούν στις Βρυξέλλες μετά την ανάρρωση του κ. Σαμαρά, προκείμενου να διαπραγματευτούν και να διεκδικήσουν όλα όσα περιγράφονται στην προγραμματική συμφωνία των τριών συμπολιτευόμενων κομμάτων .

Απο την πλευρά του, ο κ. Βενιζελος σχολίασε ότι οι τρεις αρχηγοί συμφώνησαν επίσης να μεταβούν από κοινού στα κέντρα λήψης αποφάσεων στις Βρυξέλλες, τη Φρανκφούρτη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εν τω μεταξύ, ο κ Βενιζέλος θα συζητήσει το ελληνικό θέμα στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, 28 Ιουνίου, στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, μια κομματικού χαρακτήρα δραστηριότητα που ασκεί, όπως είπε, σημαντική επιρροή.
Πηγή: skai.gr